UOK Banjaluka volej predstavio Anđelu Kovač i Žanu Novaković: Dvije jake karike za šampionski tim

Dušan Repija
UOK Banjaluka volej predstavio Anđelu Kovač i Žanu Novaković: Dvije jake karike za šampionski tim

BANjALUKA - Nove odbojkašice UOK Banjaluka volej su primač Anđela Kovač i korektor Žana Novaković, mlade i vrlo talentovane djevojke koje već imaju određenog iskustva u najvišem rangu odbojke u BiH, ali i šire.

Angažovanjem njih dvije uprava banjalučkog kluba pokazala je kurs kojim želi da ide i gradi šampionski tim. Na klupu je doveden iskusni trener Đorđe Milošević, koji je u karijeri iškolovao na stotine odbojkaša i odbojkašica međunarodnog renomea, a uporedo osvajao trofeje. Sam je priznao da sada u rukama ima materijal koji uz mnogo rada i truda može da oblikuje onako kako je zamislio. Kovačevu je zapazio tokom predsezonskih okršaja sa Igmanom i odmah poželio da je dovede u svoj tim.

- Već nekoliko dana treniram sa ekipom, a period adaptacije prolazi odlično. Neke djevojke znam, ostale upoznajem i vjerujem da će sve biti u redu. Imamo sjajan trenerski kadar, vrhunske treninge, te se nadam da će ovo biti korak naprijed u mojoj karijeri. Pokušaću da pomognem klubu da ostvari sve svoje ciljeve. Ambicije su takve da budemo u vrhu, titula je negdje tu, ali ćemo pustiti da vrijeme kaže svoje. Naravno, idemo na taj najviši cilj - rekla je aktuelna članica reprezentacije BiH.

Za razliku od nje, Novakovićeva još nije dobijala poziv u reprezentaciju, ali je sa svega 14 godina napustila Istočno Sarajevo i oprobala se u Partizanu. Prethodne sezone nastupala je za sarajevski Novi Grad, pa se može reći da sa svojih 17 godina već ima dosta iskustva.

- Za sada je sve odlično, prezadovoljna sam treninzima i načinom rada, koji je na visokom nivou. Nadam se da ću što prije pomoći klubu. Polako upoznajem i grad i imam samo riječi hvale za sve. S obzirom na to da sam ranije bila na nekoliko probnih treninga, zadovoljna sam kako su me djevojke prihvatile. Vjerujem da ćemo ostvariti najviše ciljeve i osvojiti sve što se može - poručila je Novakovićeva.

Banjalučanke su sa dvije pobjede počele sezonu, a uz to su se plasirale u finale Kupa Republike Srpske. Međutim, tek im predstoje velika iskušenja. U CEV kupu će se sastati sa zagrebačkom Mladosti (17. ili 18. novembar i 24. novembar), između tog dvomeča je finale Kupa Srpske, a već za vikend derbi u Gacku.

- Sigurno je da će nam mnogo značiti djevojke koje su došle. Računam da će ekipa imati dovoljno snage, jer već posjeduje određen kvalitet. Gacko će vjerovatno pokušati da nadoknaditi poraz od Jedinstva. Sada imam malo veći prostor za manevar i širi igrački kadar - rekao je Milošević.

Ne može preko noći

Trener Đorđe Milošević poznat je kao neko ko voli da radi i, da može, provodio bi cijeli dan u dvorani.

- Ništa ne ide preko noći. Napravili smo korisnu stvar dovođenjem mladih odbojkašica. Vrijeme će pokazati da sam u pravu, u to uopšte ne treba da sumnjamo. Pitanje je samo koliko smo u mogućnosti da se kvalitetno organizujemo, tome treba vrijeme. Ništa ne ide preko noći - rekao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana