Ubjedljiv trijumf Borca protiv novogradske Slobode

D.P.
Ubjedljiv trijumf Borca protiv novogradske Slobode

Fudbaleri Borca u prvoj kontrolnoj utakmici u sklopu priprema za nastavak sezone savladali su prvoligaša Slobodu iz Novog Grada sa više nego ubjedljivih 7:0.

Na utakmici koja je odigrana na pomoćnom terenu Gradskog stadiona izabranici Vinka Marinovića poveli su u 20. minutu, kada je mrežu ekipe sa stadiona "Mlakve" zatresao pojačanje Banjalučana Jakov Blagaić.

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Borac je gradio kontranapad po desnoj strani, Enver Kulašin je šutirao, Stefan Todorović odbranio njegov udarac, ali lopta je pogodila igrača Novograđana Semira Tiru i završila u mreži. Već u 32. minutu bilo je 3:0. Jovo Lukić je dobio loptu u šesnaestercu poslije akcije po desnoj strani, potom se oslobodio čuvara i poslao loptu kroz noge "jedinice" Slobode. U nastavku susreta još četiri pogotka "crveno-plavih".

Prvo je u 54. minutu Juri da Silva zatresao vlastitu mrežu za 0:4, a onda je u 61. minutu Momčilo Mrkaić pogodio za 5:0. Do kraja susreta uslijedila su još dva pogotka benjamina Tatara za konačnih 7:0, a ovi pogoci postignuti su u 67. i 82. minutu.

- Prva utakmica je iza nas i ono tšo je najvažnije dobro smo ušlio u nju. Bili smo i veoma efikasni, a ono što je najvažnije da se niko nije povrijedio rekao je prvotimac Borca Aleksandar Vojnović.

Banjalučani već u petak rano ujutro putuju za Antaliju, gdje će boraviti 14 dana i za to vrijeme odigrati četiri utakmice, a prvi rival će već u nedjelju, 29. januara Dinamo iz Moskve. - Očekuju nas red, rad i disciplina, ali smo spremni da pružimo maksimum, a sve sa ciljem da nastavak sezone dočekamo što spremnije - dodao je Vojnović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana