U Radniku prezadovoljni poslije pobjede: Trud i vjera u sebe uvijek se isplate

Darko Pašagić
U Radniku prezadovoljni poslije pobjede: Trud i vjera u sebe uvijek se isplate

Bijeljina - Fudbaleri Radnika zabilježili su treću uzastopnu pobjedu, a ovog puta oružje pred raspoloženom četom Mladena Žižovića položio je Zrinjski, koji je golom Demira Pece u 62. minutu savladan sa 1:0.

Do prije samo tri kola Bijeljinci su se nalazili na pretposljednjem mjestu sa samo tri osvojena boda, ali u narednih 270 minuta na svoj konto upisali su devet bodova i sada su već peti, a u idućim kolima bi, ako nastave sa dobrim igrama i rezultatima, mogli napraviti i korak više ka vrhu.

- Još jednom se pokazalo da se trud i vjera u sebe uvijek isplate. I kada nam rezultatski nije išlo, međusobno smo se bodrili, nastavili vrijedno da radimo i vjerovali da mora doći naših pet minuta. Sigurno je da dobro igramo u posljednje vrijeme, jer nismo slučajno vezali tri pobjede - naglasio je Peco, kojem je ovo bio drugi pogodak ove sezone.

Većina poznavalaca fudbala smatra da Zrinjski i ove sezone ima najbolju ekipu i da je glavni kandidat za titulu.

- Zbog toga je ova pobjeda draža, jer smo je ostvarili nad veoma kvalitetnim rivalom. Do trijumfa smo došli igrajući pametno i veoma borbeno. Nismo srljali i na kraju se posrećilo da postignemo pogodak - dodao je Peco.

Mladi stručnjak na klupi Bijeljinaca Mladen Žižović je prezadovoljan.

- Najbitnije je da smo poslije ove pobjede došli na mjesto gdje smo i htjeli. Objektivno, po igrama u dosadašnjem dijelu prvenstva to je više nego zasluženo. Najvažnije je da je nismo gubili glavu kada nam rezultati nisu bili po volji. Kada imate ispravan stav i kada vjerujete da će sve doći na svoje mjesto, onda se to uglavnom i obistini. Nažalost, to nekada bude pogubno po trenere, jer u većini klubova nemaju mnogo strpljenja ako rezultati krenu nizbrdo - rekao je Žižović.

- Nekada mi stvarno ne bude jasno da se može toliko griješiti na utakmicama, gdje pritisak javnosti nije baš toliko veliki. Međutim, ima i onih koji svoj posao kvalitetno odrade. Nije važno da li se pobjeđuje ili gubi, jer sam prošle godine hvalio Šehovića i poslije poraza od Slobode - nastavio je Žižović.

Vremena za duge proslave nema, jer je pred Radnikom do kraja septembra serija utakmica u ritmu srijeda - subota.

- Već u srijedu igramo šesnaestinu finala Kupa BiH protiv GOŠK-a u Gabeli, a potom već u subotu gostujemo kod Željezničara u prvenstvu. Četiri dana kasnije dočekujemo Čelik, pa zatim gostujemo kod Zvijezde 09 u komšiluku. Bilo bi lijepo nastaviti seriju i prvu trećinu prvenstva završiti dobrim rezultatima, ali polako. Idemo meč po meč - dodao je Žižović.

 

Radnik      1 (0)
Zrinjski   0 (0)

Strijelac: 1:0 Peco u 62. minutu.
Stadion: Gradski u Bijeljini.
Gledalaca: 600.
Sudija: Admir Šehović (Sarajevo) 7.
Žuti kartoni: Popara (Radnik), Jakovljević (Zrinjski).
Igrač utakmice: Demir Peco (Radnik) 7,5.

Radnik: Bilobrk 7, Vasić 7 (od 76. minuta Bečelić -), Simonović 7, Šubert 7,5, Radović 7, Đurić 7,5, Popara 7, Peco 7,5, Mekić 7 (od 72. minuta Motika -), Maksimović 7, Karić 7 (od 84. minuta Zukić -). Trener: Mladen Žižović. 

Zrinjski: Brkić 6, Gojković 6, Čurjurić 6,5, Čirjak 6,5, Kunić 6,5 (od 83. minuta Bencun -), Šovšić 6 (od 83. minuta Pezer -), Lendrić 6 (od 60. minuta Govedarica 6), Jakovljević 6,5, Rustemović 6,5, Mandić 6, Kadušić 6,5. Trener: Hari Vukas.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana