U Omarskoj se uveliko spremaju za debitantsku sezonu u Prvoj ligi: Ekipa juri formu, stadion u novom ruhu

Siniša Kotaraš
U Omarskoj se uveliko spremaju za debitantsku sezonu u Prvoj ligi: Ekipa juri formu, stadion u novom ruhu

OMARSKA - Debitanti u Prvoj ligi RS, fudbaleri Omarske već više od tri sedmice se pripremaju za predstojeću sezonu, u kojoj žele da pokažu kako nisu slučajno “zalutali” u najviši rang takmičenja.

Uporedo s tim, i čelnici kluba nastoje da, kada je u pitanju infrastruktura, što spremnije dočekaju start prvenstva. Naime, završeni su svi radovi na izgradnji drugog dijela tribina i sada je preostalo još da se montiraju stolice i postavi ograda, pa će i ona biti spremna za upotrebu.

- Očekujemo da sve bude završeno u narednih sedam dana, pa ćemo imati tribine sa 600 mjesta za sjedenje. U finišu prošle sezone, kada smo osvajali prvo mjesto u Drugoj ligi, pratilo nas je i po 1.500 gledalaca i nadamo se da će ovako visoka posjeta biti i na startu Prve lige. Prošle godine smo kompletno renovirali svlačionice i sada, kada je taj segment u pitanju, imamo premijerligaške uslove - potvrdio je trener Omarske Milenko Vuleta, uz napomenu da je iza tribine planirana izgradnja novog parkinga.

Kada je u pitanju igrački kadar, ekipa nije pretrpjela značajnije promjene. Ostali su svi fudbaleri koji su izborili plasman u Prvu ligu, a dovedeno je i nekoliko pojačanja.

- Sigurno naše najveće pojačanje predstavlja povratak Ognjena Jaćimovića, igrača koji je ponikao u našoj omladinskoj školi i sa njegovim iskustvom bićemo mnogo jači. Vratili smo još dvojicu igrača koji su bili naši juniori, Danijela Šunića i Miloša Stevića, a trenutno nastojimo da pronađemo odgovarajuće rješenje na poziciji golmana. Treninzima prisustvuje 28 igrača, ali ćemo taj broj do starta lige svesti na 22 fudbalera i tri golmana - rekao je Vuleta.

Uporedo sa igračkim pojačanjima, i stručni štab Omarske postao je bogatiji za jedno poznato ime.

- Postigli smo dogovor sa iskusnim stručnjakom Zlatkom Jelisavcem, koji će u narednom periodu biti dio naše ekipe i koji će obavljati dužnost koordinatora svih selekcija. Već se osjetio značajan napredak u radu, koji je sada mnogo ozbiljniji, što nam je i bio cilj - podvukao je Vuleta.

Omarska je u dosadašnjem dijelu priprema odigrala i dvije kontrolne utakmice, u prvoj je poražena od Jedinstva iz Bihaća sa 1:3, da bi u drugoj bila bolja od Krupe - 2:1.

- Zadovoljni smo pristupom igri, vidjeli smo i dobre, ali i nešto manje dobre strane i već u meču sa Krupom smo ispravili neke od tih grešaka. Želimo da u prvenstvo uđemo što spremniji kako bismo bili ravnopravan konkurent ostalim rivalima, a naša osnovna ambicija je opstanak - zaključio je Vuleta.

Lijepo ponašanje

Ono na čemu se u Omarskoj posebno insistira i posvećuje velika pažnja jeste ponašanje. Od onih najmlađih, pa sve do seniora, svima se skreće pažnja na taj segment.

- Prošle sezone nismo dobili nijedan crveni karton, a i žuti su bili svedeni na minimum. Ono na šta smo posebno ponosni jeste činjenica da nijedna opomena nije dobijena zbog nesportskog ponašanja. Tako učimo sve u našem podmlatku, a nastojaćemo da taj trend zadržimo i u Prvoj ligi - naglasio je trener Omarske Milenko Vuleta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana