U Mrkonjić Gradu više od 300 igrača bori se za 10.000 KM

Ilijana Božić
U Mrkonjić Gradu više od 300 igrača bori se za 10.000 KM

MRKONjIĆ GRAD - Učešće na 14. tradicionalnom turniru u malom fudbalu u Mrkonjić Gradu, koji je  počeo u petak, a trajaće do 3. februara, okupiće 300 učesnika.

 

Ova manifestacija organizuje se u znak sjećanja na povratak stanovništva na ognjišta poslije posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata, a “Arena Nove banke” ponovo će biti poprište majstora na “petoparcu”. Organizatori turnira su KMF Policajac i opština Mrkonjić Grad, a nagradni fond je 10.000 maraka.

- Ove godine imamo rekordan broj takmičara koji čine četiri kategorije preko 40 ekipa. Predsjednik organizacionog odbora je načelnica Divna Aničić koja se potrudila da obezbijedi sredstva iz budžeta s ciljem da se poveća nagradni fond, a samim tim broj ekipa i kvalitet igre. To se pokazalo djelotvorno - rekao je direktor Kulturno-sportskog centra Mrkonjić Grad Boro Boškić.

Turnir okuplja kvalitetne ekipe sa čitavog prostora Republike Srpske.

- Takmičari dolaze iz Banjaluke, Čelinca, Doboja,  Šipova, Jezera i drugih gradova, a imamo i dvije ekipe iz federacije BiH - rekao je Boškić i dodao da se seniori posebno ističu, jer čine preko 20 ekipa.

Naglasio je da će se takmičiti tri ekipe pretpionira i 15 timova koje čine veterani. 

- Turnir u malom fudbalu održava se po sistemu 5+1, a ljubitelji futsala imaće priliku da gledaju format 4+1 koji utakmice čini veoma zanimljivijim i uzbudljivijim - rekao je Boškić.

Istakao je da su ove godine svi igrači osigurani, te da se posebna pažnja poklanja bezbjednosti i da će posljednjeg dana turnira biti proglašeni i najbolji sportisti opštine za 2019. godinu.

I. B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana