U Krupi svjesni važnosti duela sa ekipom Mladosti: Utakmica koju moramo dobiti

Darko Pašagić
U Krupi svjesni važnosti duela sa ekipom Mladosti: Utakmica koju moramo dobiti

BANjALUKA - U duelu protiv Mladosti jednostavno nemamo mnogo izbora, jer nam je u igri samo pobjeda, kojom ćemo povećati šanse u borbi za opstanak.

Naglasio je ovo šef stručnog štaba Krupe Velimir Stojnić pred meč protiv premijerligaša iz Doboja kod Kaknja, koji njegova ekipa igra u Krupi na Vrbasu u subotu od 15 časova.

Poslije deset kola Krupa ima samo sedam bodova, dok je njihov rival u nešto boljoj situaciji, koja bi se nakon ovog duela mogla promijeniti.

- Svi igrači su svjesni koliko su nam važna tri boda iz ovog susreta, jer u slučaju pobjede nad direktnim rivalom u borbi za opstanak bićemo ispred njega na tabeli - istakao je Stojnić.

Svjestan je da njegovu ekipu očekuje veoma zahtjevna utakmica.

- Naš rival uopšte nije ista ekipa sa početka prvenstva. Tada su imali problema sa virusom korona, ali poslije toga igraju znatno bolje i počeli su da sakupljaju bodove. Ne smijemo im dozvoliti da se puno razmahnu na terenu, već ih od samog početka susreta moramo pritiskati na njihovoj polovini terena. Međutim, u takvoj igri moramo biti veoma oprezni, jer u njihovim redovima ima dosta kvalitetnih igrača, koji mogu veoma brzo istrčati kontre i opasno ugroziti protivnički gol - rekao je Stojnić.

Prvenstvenu pauzu u redovima Krupe iskoristili su da se ekipa još više uigra, a odigrane su i dvije kup utakmice. U njima su ostvarene pobjede i plasman u četvrtfinale Kupa Republike Srpske, odnosno osminu finala Kupa BiH.

- U njima su priliku dobili igrači koji su imali manju minutažu i ispunili su očekivanja, tako da u naredne mečeve ulazimo mnogo uigraniji nego ranije. Otežavajuća okolnost za nas u susretu protiv Mladosti biće neigranje Stefana Nikolića, koji je “odradio” crveni karton, ali se u međuvremenu povrijedio, dok se dugo odsutni Marin Galić oporavio i biće u kombinaciji za ovaj meč - dodao je Stojnić.

U ostalim utakmicama 11. kola m:tel Premijer lige BiH sastaju se: subota: Krupa - Mladost (15 časova), Olimpik - Željezničar (15), Sarajevo - Široki Brijeg (19,05 časova). Igrano u petak kasno poslijepodne: Tuzla siti - Zrinjski, Radnik - Borac, Velež - Sloboda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana