U Kotor Varošu prijem za šampione u džudou

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ- Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem za članove Džudo kluba "Mladost", osvajače zlatnih medalja na prvenstvima Republike Srpske i BiH.

Sakan je pohvalio rezultate kotorvaroških džudista, istučući da su istinski sportski ambasadori opštine Kotor Varoš.

"Svojim radom i zalaganjem oni ostvaruju izvanredne rezultate i zato sam iskoristio priliku da ih novčano nagradim za uspjehe koje su postigli, ali i da ih podržim u nastojanju da našu lokalnu zajednicu dostojno predstavljaju na predstojećim domaćim i evropskim takmičenjima", rekao je Sakan Srni.

On kaže da je riječ o najuspješnijem sportskom kolektivu, čiji su članovi osvojili deset medalja na balkanskim prvenstvima u poslijeratnom periodu.

Prijemu su prisustvovali šampionke Srpske i BiH u konkurenciji mlađih seniorki i mlađih pionirki - Sara Marić i Anja Smiljić, prvakinja Republike Srpske u kadetskoj konkurenciji Darija Danilović, šampion Srpske u kategoriji starijih pionira Kristijan Višnjić i vicešampion BiH u seniorskoj konkurenciji Borislav Bogdanić.

Trener Džudo kluba "Mladost" Sejdo Tatar je upoznao Sakana o činjenici da ovaj klub egzistira od 1976. i da svake godine osvajaju pregršt medalja na raznim turnirima.

"U vrijeme pandemije virusa korona mi smo uspjeli da održimo zavidan nivo forme i to je jedan od razloga što smo ostvarili odlične rezultate na prvenstvu Srpske u Laktašima i šampionatu BiH u Istočnom Sarajevu", naglasio je Tatar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana