U Borcu žele da protiv Slobode pruže dobru igru: Rival jači, ishod isti

Darko Pašagić
U Borcu žele da protiv Slobode pruže dobru igru: Rival jači, ishod isti

BANjALUKA - Šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić očekuje da će njegova ekipa i večerašnjem meču protiv Slobode pružiti dobru igru, kao i u prvom kolu, te da će Banjalučani i poslije druge prvenstvene utakmice imati maksimalan učinak.

“Crveno-plavi” su u prvom kolu deklasirali Mladost sa 6:0 i apsolutni su favorit i u duelu sa Tuzlacima, ali iskusni strateg smatra da će ovog puta njegovi izabranici imati znatno teži zadatak.

- Imamo obavezu više da poslije ubjedljivog starta pružimo još jedno dobro izdanje. Sigurno je da je u ovom trenutku Sloboda mnogo jači rival od Mladosti i zato moramo biti još oprezniji. Međutim, svima mora da bude jasno da je Borac na Gradskom stadionu favorit, bez obzira na to protiv koga igra - naglasio je Jagodić.

On je rekao da u kombinaciji sigurno neće biti suspendovanog golmana Mladena Kukrike, koji bi zbog nedoličnog ponašanja mogao ostati bez angažmana u klubu i Aleksandra Subića, koji je zbog povrede zamijenjen u prvom susretu.

- Zbog kršenja klupske discipline golman Borca Mladen Kukrika je suspendovan. U pitanju su četiri propusta i protiv njega se vodi disciplinski postupak. Sve se radi proceduralno, kao što treba da radi ozbiljan, organizovan, profesionalan klub. Nikom ne mogu da zabranim da živi na svoj način, ali svako mora da zna kako da se ponaša. Iznad svih nas je Borac, tako da je neoprostivo to što je urađeno. Sa Subićem ne želimo da rizikujemo, jer je teren prilično vlažan i ne bismo željeli da obnovi povredu. Zato će u kombinaciji biti Đorđe Ćosić, koji u prvom susretu nije bio u zapisniku zbog udarca koji je dobio u rebra - dodao je Jagodić.

Štoper Marko Jovanović, koji je protiv Mladosti postigao prvi gol, očekuje novi trijumf.

- Biće mnogo teže, ali pobjeda je jedini cilj. Nadam se da ćemo i ovog puta biti pravi i da ćemo poslije dva kola imati šest bodova. Igraćemo maksimalno ozbiljno i borbeno kako bismo napravili još bolju atmosferu pred seriju derbija i teških utakmica - rekao je Jovanović.

Ostali parovi

Još jedan susret drugog kola biće odigran danas i to u Bijeljini, gdje će od 17 časova Radnik ugostiti Željezničar. Četiri preostala meča igraju se sutra, a sastaju se: Mladost - Sarajevo (17 časova), Olimpik - Široki Brijeg (17.30), Velež - Zrinjski (19), Tuzla siti - Krupa (20.30 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana