U Borcu prezadovoljni poslije trijumfa nad Širokim Brijegom: Prekretnica za nastavak sezone

Darko Pašagić
U Borcu prezadovoljni poslije trijumfa nad Širokim Brijegom: Prekretnica za nastavak sezone

BANjALUKA - Poslije pobjede nad Širokim Brijegom od 2:1 jedan od najboljih u redovima Borca Donald Mols smatra da bi ovaj meč mogao biti prekretnica za nastavak sezone i da će “crveno-plavi” brzo biti među ekipama koje se bore za plasman na evropsku scenu.

Kamerunac, koji je protiv tima sa “Pecare” odigrao svih 90 minuta, smatra da su visokim presingom iznenadili rivala i da je poslije ranog vođstva od 2:0 bilo mnogo lakše igrati.

- Odmah na početku utakmice pritisnuli smo ih na njihovoj polovini terena i iskoristili njihov slab ulazak u utakmicu. Možda smo poslije toga trebali da nastavimo u istom ritmu, ali nije bilo tako i Široki Brijeg se vratio golom. Ipak, u nastavku susreta smo uspjeli da opet budemo bolji i zasluženo smo osvojili bodove - rekao je Mols.

Vjeruje da će poslije ove pobjede ekipa zaigrati još bolje.

- Dosta bodova smo prosuli na samom početku sezone i vrijeme je da ih počnemo vraćati. Vjerujem da će tako biti i da ćemo već do kraja prvog dijela prvenstva biti među ekipama koje se bore za sam vrh tabele - nastavio je Mols.

Vremena za odmor nema, jer ih već sutra očekuje veoma teško gostovanje na stadionu “Rođeni”, gdje ih dočekuje Velež.

- Bilo je malo vremena da se odmorimo, ali vjerujem dovoljno da opet odigramo dobro. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, ali sa ovog teškog gostovanja bio bi dobar i bod - dodao je Mols.

Pobjedom je zadovoljan i trener Nemanja Miljanović koji je rekao da je najvažnija pobjeda.

- Otvorili smo utakmicu jako dobro, došli smo u vođstvo 2:0 i to nas je malo opustilo, dopustili smo Širokom da uđe u utakmicu i preuzme igru. Nismo imali dovoljno tranzicije u kontranapadu da damo taj treći gol i rival nas je kaznio. Međutim, u nastavku susreta smo kontrolisali igru - istakao je Miljanović.

Pred Borcem su u naredna tri kola tri jako zahtjevne utakmice. Već sutra gostuju kod Veleža, a potom su na redu dva velika derbija u Banjaluci, protiv Sarajeva i Željezničara, a zatim i odgođeni susret protiv Tuzla sitija.

- Svaka utakmica je teška, nema lakog protivnika, dosta je izjednačena liga trenutno. Nama je bitno da sakupljamo bodove i da se približavamo gornjem dijelu tabele, ali je jasno da bi ovi naredni susreti mogli odrediti mnogo o pitanju konačnog plasmana - dodao je Miljanović.

Ostali rezultati devetog kola: Željezničar - Velež 0:0, Tuzla siti - Sloboda 1:0 (Krpić 90+1).

Premijer liga

1. Tuzla siti       8        7        1        0        18:7   22

2. Zrinjski 9        6        3        0        17:3   21

3. Sloboda 9        4        3        2        9:6     15

4. Sarajevo 9        4        2        3        10:8   14

5. Velež     9        3        3        3        8:9     12

6. Željezničar    9        2        5        2        6:7     11

7. Borac     8        2        4        2        10:13 10

8. Š. Brijeg        9        1        6        2        4:4     9

9. Rudar P.          9        2        2        5        9:13   8

10. Leotar 9        2        2        5        5:10   8

11. Posušje         9        1        3        5        5:15   6

12. Radnik 9        0        4        5        8:14   4

 

Parovi desetog kola, koje se igra 25. i 26. avgusta: TREBINjE: Leotar - Rudar Prijedor, BIJELjINA: Radnik - Zrinjski, TUZLA: Sloboda - Posušje, ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Tuzla siti, MOSTAR: Velež - Borac, SARAJEVO: Sarajevo - Željezničar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana