U Borcu dobro raspoloženje pred subotnji duel: U opticaju sva tri znaka na “Grbavici”

Darko Pašagić
U Borcu dobro raspoloženje pred subotnji duel: U opticaju sva tri znaka na “Grbavici”

Banjaluka - Pred subotnje gostovanje kod Željezničara na “Grbavici” u okviru prvog kola Premijer lige BiH u taboru Borca vlada dobro raspoloženje, a šef stručnog štaba Banjalučana Branislav Krunić smatra da su u duelu protiv Sarajlija moguća sva tri znaka.

Ovaj derbi igra se od 20.30 časova, a premijerligaš iz Platonove ulazi silno motivisan da već na startu pokaže da se nije bez razloga vratio u elitu.

- Mislim da su na “Grbavici” moguća, da se tako izrazim, sva tri znaka, možemo pobijediti, izgubiti ili odigrati neriješeno. Očekuje nas kvalitetan protivnik, a sitni detalji će odlučiti. U klubu je pozitivna atmosfera, kod igrača je primjetno zajedništvo i nadam se povoljnom rezultatu - naglasio je Krunić.

Kormilar Banjalučana nije htio da govori kojih će 11 igrača istrčati na teren, ali je istakao da nema nikakvih kadrovskih problema pred ovaj meč.

- Rano je da govorimo o startnoj postavi, to će se znati pred utakmicu. Imamo 22 igrača koji mogu početi meč, a ne bih da govorim ko će biti starter, jer postoje oni koji su blizu početnog sastava, a zbog mojih taktičkih zamisli neće biti ni među 18. Najvažnije je da nema kažnjenih, svi su zdravi, a sve novajlije riješile su papirologiju i dobili radne dozvole - dodao je Krunić.

Kapiten Banjalučana Stojan Vranješ u staro jato vratio se zimus iz Željezničara.

- Sa nestrpljenjem očekujemo početak meča. Svjesni smo da će biti teška utakmica, ali pametnom igrom možemo da pariramo “Želji”, koji je uvijek favorit na “Grbavici”. Međutim, želimo da u svakom meču idemo na pobjedu i nadam se dobrom rezultatu - istakao je Vranješ.

Prema riječima predsjednika kluba Vice Zeljkovića, Borac ulazi potpuno rasterećeno u šampionat, jer je obezbijeđen budžet za cijelu sezonu.

- Sigurno je ­da­ u ovoj sezoni nećemo napraviti ni marku novog duga.­ Nedavno s­mo obećali ­da ćemo u roku od 60 dana riješiti sva dugovanja, a za sada ­s­mo uspjeli da to uradimo otprilike 60 odsto. Ostatak ćemo riješiti do kraja mjeseca ­i onda n­am ostaje samo dug prema Poreskoj upravi - rekao je Zeljković.

Osvrnuo s­e ­na prelazni r­ok­ i­ na takmičarske ambicije kluba.

- Krećemo u novi pohod. Sve što je bilo do n­as­ odrađeno je profesionalno. Sv­e ­što je­ stručni štab o­d ­nas tražio uspjeli sm­o da ispunimo i dovedemo pojačanja, koja su u svojim prethodnim klubovima bila nosioci igre. Doveli smo ­i­ nekoliko mlađih fudbalera,­ koji treba da budu budućnost Borca. Svi­ želimo na s­am­ vrh,­ al­i nećemo nikuda žuriti. Najvažnije j­e da budemo stabilni i da ispunimo zacrtano, i ako loše krene na startu šampionata. Cilj nam je da na kraju jeseni budemo među šest prvoplasiranih i da ne zaostajemo mnogo bodovno za vodećim ekipama. To bi nam dalo realne šanse da na proljeće napadnemo neko od mjesta koja vodi u Evropu - dodao je Zeljković.

Navijačka grupa “lešinari” bodriće u novoj sezoni igrače Borca, za razliku od prethodne sezone u Prvoj ligi RS, kada su bojkotovali mečeve, a već za subotu je najavljen odlazak pet autobusa sa pristalicama Banjalučana u Sarajevo. Parovi prvog kola: subota: Velež - Mladost (17.30 časova), Zvijezda 09 - Tuzla siti (17.30), Željezničar - Borac (20.30), nedjelja: Sarajevo - Zrinjski (19), Sloboda - Radnik (20.30), ponedjeljak: Široki Brijeg - Čelik (21 čas).

Generalni sponzor

U narednoj takmičarskoj sezoni generalni sponzor biće banjalučka kompanija “Prointer”, koja se bavi informacionim tehnologijama.

- Ugovor je potpisan na godinu, sa mogućnošću produženja. Vjerujem da ćemo ispuniti očekivanja našeg novog generalnog sponzora i da će saradnja i poslije isteka ugovora biti nastavljena - naglasio je direktor Borca Dejan Lukendić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana