U Bijeljini najavljena ''transparetna i pravična podrška sportistima''

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Grad Bijeljina nastaviće sa snažnom podrškom sportistima i sportskim organizacijama i poboljšaće Pravilnik o dodjeli sredstava u sportu tako da bude više transparentan i pravičan, izjavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović na novogodišnjem prijemu za sportske radnike i predstavnike klubova sa područja grada.

"Trudićemo se da primjereno nagradimo svaki značajan uspjeh jer, osim sportskih uspjeha, izuzetno cijenimo vašu ulogu u poboljšanju zdravlja građana i pedagoški rad sa mladima", rekao je Petrović.

Zoran Miljanović, predstavnik klubova koji okupljaju ratne vojne invalide i druga lica sa invaliditetom, rekao je da nisu zadovoljni dosadašnjim izdvajanjima grada za podršku ovim klubovima košarke, odbojke i streličarstva, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

"Iako radimo u punom sastavu i ostvarujemo čak i međunarodne uspjehe, pomoć grada je poslednjih godina smanjena za trećinu, sa tridesetak na dvadesetak hiljada KM godišnje i očekujemo da ćete ispraviti tu grešku", naveo je Miljanović.

I predstavnik Šahovskog kluba "Svetozar Gligorić - Panteri" Vlado Stojanović rekao je da nisu zadovoljni izdvajanjima Gradske uprave za ovaj sport, te izrazio očekivanje da će se situacija poboljšati.

"Bijeljina ima najbolje mlade šahiste u Republici Srpskoj i BiH i jedinog šahovskog velemajstora u našoj zemlji, koji je osmostruki olimpijski reprezentativac BiH i osvajač 11 medalja na Prvenstvu Evrope u šahu", naveo je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana