Turnir u malom fudbalu "Borik 2019": Veća nagrada mamac za igrače i gledaoce

Darko Pašagić
Turnir u malom fudbalu "Borik 2019": Veća nagrada mamac za igrače i gledaoce

BANjALUKA - Želja svih nas u Javnoj ustanovi Sportski centar "Borik" je da turnir u malom fudbalu, koji ima tradiciju dugu 44 godine, podignemo na viši nivo jer je stagnirao posljednjih godina dok maksimalnu podršku imamo od grada Banjaluka sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

Ovo je istakao direktor JUSC "Borik" Nenad Talić pred današnji početak prijava za ovu smotru, koja će se od 2. decembra održavati pod svodovima banjalučkog "hrama sporta".

- Zbog toga smo se potrudili da ovogodišnja smotra bude po mnogim segmentima različita u odnosu na ranije, a jedna od novina je da je prva nagrada na seniorskog turniru povećana i sada iznosi 20.000 maraka, dok će poraženi finalista dobiti 4.000. Po tome smo rekorderi u regionu, jer na zagrebačkoj "Kutiji šibica" prva nagrada je oko 15.000 maraka, u Slavonskom Brodu i Derventi 12.000 - naglasio je Talić.

Novine na turniru su i neke nove kategorije.

- Mlađi fudbaleri svrstani su u tri kategorije U12, U14 i U16 i možda najveća novost je da nijedna od njih neće plaćati kotizaciju, a planirano je u jednoj nastupi i ekipa štićenika doma "Rada Vranješević" u Banjaluci. Potrudili smo se da nađemo sponzore za svaku kategoriju i oni će u principu snositi kotizacije, a za najbolje u sve ove tri kategorije predvidjeli smo pehare i medalje, kao i majice, koje će biti napravljene specijalno za pobjednike u svakoj starosnoj kategoriji. Tu je i nova starosna kategorija, veterani stariji od 50 godina, uz naravno postojeće veterane starije od 35. Jasno je da ovi sa 50 godina ne mogu brzinom da pariraju daleko mlađim igračima i to je bio razlog da uvedemo novu kategoriju. Kotizacija za obje veteranske kategorije je po 150 maraka, a za seniore 200 - nastavio je Talić.

Broj ekipa u svakoj starosnoj kategoriji biće limitiran, a prijave će se primati do 15. novembra.

- Kod seniora će nastupiti 64 ekipe, u svim mlađim kategorijama i kod veterana starijih od 35 godina po 16, a kod veterana preko 50 osam. Već sada je jasno da će osim ekipa iz Republike Srpske i Srbije, na ovoj smotri nastupiti i one iz Hrvatske, Slovenije i FBiH što nam i jeste cilj, jer želimo da se vrati taj rivalitet, koji bi trebalo da privuče što veći broj gledalaca. Zbog velikog broja utakmica, jedan dio biće odigran u dvorani "Centar", a to se prvenstveno odnosi na mlađe kategorije, možda i veterane - istakao je direktor "Borika".

Igraće se na veliki gol (4h2 metra) i sa loptom "peticom sa tegom", a novina je i tajm-aut.

- Ovakvom loptom se igra još samo u "Kutiji šibica", a kao što je poznato sa ovim turnirom smo uspostavili saradnju. Preko organizatora turnira u Zagrebu, koji je stariji od našeg pet godina smo došli do proizvođača lopti, tako da će one biti pravljene posebno za našu smotru i sa našim logom. Kao što je poznato generalni sponzor je i ove godine Banjalučka pivara i ovaj turnir će se igrati pod sloganom "'Ladno osvoji Borik". Odlučilo smo da ulaznica za cjelodnevni program košta samo jednu marku, a polufinale i finale po tri, a planirali smo i svakodnevno brojne nagrade za gledaoce, kao i bogatu uslugu našeg ugostiteljstva. Cilj nam je da turnir privuče što veći broj ljubitelja malog fudbala i da ponovo napuni "Borik", kao što je bilo nekada - dodao je Talić.

 

Brojni promoteri

Turnir u malom fudbalu "Borik 2019" imaće veliki broj promotera, a to su Stojan Vranješ i Saša Kajkut (Borac, Banjaluka), Bojan Puzigaća (Krupa), Oliver Jandrić i Vladan Grujić (bivši igrači Borca), majstori malog fudbala Mile Simeunović, Milenko Devušić i Čedomir Ćulum.

Turnir su podržali još Andrija Kaluđerović (Riga, Letonija), Andrija Delibašć (trener Budućnosti, Crna Gora), Zoran Tošić i Vladimir Stojković  (Partizan), Marko Gobeljić, Miloš Degenek i Srđan Babić (Crvena zvezda), Vujadin Savić (Apoel, Kipar), Antonio Rukavina i Nenad Erić (Astana, Kazahstan), Dejan Meleg i Erik Jirka (Radnički, Niš), Nemanja Tomić (Zemun), Vladan Kovačević (Sarajevo), Adam Marušić (Lacio), Mateo Kovačić (bivši igrač Real Madrida i sada Čelzija), Perica Ognjenović (bivši igrač, Crvene zvezde i Real Madrida), Radmilo Mihajlović (bivši igrač Željezničara i Bajerna iz Minhena), Nenad Kovačević (bivši igrač Crvene zvezde i francuskog Lansa).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana