Tuča fudbalera sarajevskog Olimpika i hrvatskog Jadrana u Međugorju

radiosarajevo.ba
Tuča fudbalera sarajevskog Olimpika i hrvatskog Jadrana u Međugorju

Prijateljska utakmica u Međugorju, u kojoj su se sastali sarajevski Olimpik i Jadran iz Ploča, prekinuta je nakon 15 minuta zbog opšte tuče fudbalera na terenu.

Prema saznanjima, do skandaloznog ponašanja igrača oba tima došlo je nakon što su se verbalno sukobila dva fudbalera iz redova Olimpika i Jadrana.

"Nakon prvih čarki između njih dvojice, nastao je opšti metež na terenu, u kojem su učestvovali svi igrači oba tima. Nakon što su se sukobili igrači iz prvih postava, njima su se u tuči priključili i rezervni. Odmah da kažem da nije riječ o nekom nacionalističkom incidentu, da je jedan igrač drugom opsovao nešto na nacionalnoj osnovi, već je riječ samo o sukobu dva igrača u žaru borbe, koji se kasnije prenio na sve igrače. Srećom, niko nije povrijeđen", priča za Radiosarajevo.ba  jedan od navijača koji je pratio meč u Sportskom centru u Međugorju.

Olimpik i Jadran se u Međugorju nalaze na pripremama. Prijateljski susret je zakazan prije nekoliko dana.

"Lijepo vrijeme, sjajan teren... Pravi sportski ugođaj se na kraju pretvorio u sramotu. Pripadnici MUP-a nisu bili na terenu, jer je riječ o prijateljskom susretu, ali i da su bili tu, ništa ne bi mogli uraditi, jer je tuča bila kao na ringu. Moram kazati da se sve brzo smirilo i da nakon tog bokserskog obračuna niko nije povrijeđen, niti je priveden...", dodao je navijač.

Isti izvor je kazao da susret nakon prekida i tuče nije nastavljen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana