Trofej Kupa podstrek za juriš na titulu

Siniša Kotaraš
Trofej Kupa podstrek za juriš na titulu

BANjALUKA - Višestruke šampionke i osvajačice Kupa BiH rukometašice Borca polako, ali sigurno vraćaju se u sam vrh rukometa BiH.

Popularne “osice” osvojile su svoj peti trofej Kupa Republike Srpske i na taj način najavile da imaju visoke ambicije i u Premijer ligi, koja bi trebalo da počne narednog vikenda. Banjalučanke su u polufinalu bile bolje od “Mire” iz Prijedora rezultatom 24:19, da bi u finalu deklasirale brčansko Jedinstvo sa ubjedljivih 30:17. Pomoćni trener Borca Bojana Babić svojevremeno je kao golman ove ekipe sakupila impozantan broj trofeja, a sada se radovala još jednom, ali sa klupe.

- Prvi trofej kao trener osvojila sam prošle godine, kada smo postali šampioni Republike Srpske, a ovaj je drugi u nizu. Iskreno, bilo mi je lakše igrati i na terenu sam se osjećala mnogo bolje, a ovo sada je mnogo kompleksnija uloga. Dobro smo se pripremili, ali, nažalost, nismo odigrali planirane prijateljske utakmice. To je dovelo do velikog broja tehničkih grešaka u prvoj utakmici sa “Mirom”, dok je u finalu sve izgledalo mnogo bolje. Djevojke su opravdale očekivanja, a lično sam zadovoljna učinkom golmana kao i cijele odbrane - naglasila je Babićeva.

“Osice” su dobile i dva individualna priznanja. Jedno je otišlo u ruke kapitena Božane Ćutković koja je proglašena za najbolju igračicu.

- Na kraju sezone smo ostali bez nekoliko najiskusnijih igračica, ali smo se ipak dobro pojačali. Kvalitetna smo ekipa i to ćemo pokazati kada počne prvenstvo. Istina, nedostajale su nam prijateljske utakmice mada se to ipak nije pretjerano osjetilo na parketu. Još smo u fazi uigravanja jer je dosta novih igračica i normalno je da nam treba određeno vrijeme da se upoznamo i uigramo. Ove dvije utakmice su pokazale da smo na pravom putu i da u prvenstvu možemo da se umiješamo u borbu za vrh tabele - poručila je Ćutkovićeva.

Druga individualna nagrada pripala je Darjani Vukliš koja nije imala konkurenciju kada je biran najbolji golman završnog turnira.

- Znači mi ova nagrada za najboljeg golmana, ali da nije bilo mojih saigračica i njihove zaista odlične igre u odbrani, teško da bih sama uspjela da se istaknem. Nama je najvažnije da smo nakon devet godina osvojili Kup RS, tako da sada sa mnogo više samopouzdanja i optimizma ulazimo u sezonu u kojoj želimo da se borimo za sam vrh premijerligaške tabele - rekla je Vukliševa.

Kup RS kao stimulans

Najtrofejniji srpski rukometni trener Rade Unčanin bio je tvorac ekipe Borca koja je godinama harala parketima BiH, a njegovim povratkom “osice” su ponovo krenule putem uspjeha.

- Nakon dugo vremena okitili smo se jednim trofejom i, siguran sam, krajnje zasluženo. Kriza u klubu predugo je vladala, ali je sve krenulo nabolje prije dvije ili tri godine, kada je Borac dobio novu upravu. Prva nagrada za dobar rad bio je povratak u Premijer ligu, ove godine smo osvojili Kup RS, a sada sa pojačanjima pokušaćemo da se umiješamo u borbu za sam vrh. Ovaj trofej dodatni je stimulans za sve nas i siguran sam da smo ponovo na početku sjajne serije - istakao je Unčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana