Trka "Beograd - Banjaluka": U Bijeljini označena startno/ciljna linija

Dušan Repija
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i direktor trke "Beograd - Banjaluka" Vladimir Kuvalja simbolično obilježili startno/ciljnu liniju
Foto: GS | Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i direktor trke "Beograd - Banjaluka" Vladimir Kuvalja simbolično obilježili startno/ciljnu liniju

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i direktor trke "Beograd - Banjaluka" Vladimir Kuvalja danas su simbolično obilježili startno/ciljnu liniju kao potvdu da će najveći grad Semberije i iduću godinu biti dio naše najkvalitetnije biciklističke trke.

Praksa iz velikih centara biciklizma gdje se u okviru promotivnih aktivnosti prije same trke označava startna linija prenesena je i na centar Semberije i grad koji je će 14. put u aprilu 2022. godine ugostiti karavan. 

Tom prilikom Petrović je podvukao da je srećan što će se Bijeljina ponovo naći na biciklističkoj mapi, te potvrdio da će baš kao i prošle godine biti domaćin cilja jedne i starta druge etape. 

- Imamo izuzetnu saradnju sa Biciklističkim savezom Republike Srpske, a ovaj dogovor je samo potvrda da nastavljamo istim kursom. Osim sportskog aspekta i činjenice da će u naš grad ponovo doći takmičari iz tridesetak zemalja svijeta na ovaj način mapiramo Bijeljinu i kao grad sporta i grad budućnosti. Gradska uprava je snažno oprdijeljena ka promociji i omasovljavanju biciklizma jer na taj način ističemo važnost zdravog načina života ali i profesionalnog biciklizma. Osim toga, trka je odličan povod za dublju saradnju sa opštinama i gradovima koji baš kao i mi učestvuju u organizaciji - rekao je Petrović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na trgu Kralja Petra od danas stoji tabla na kojoj piše da će Bijeljina u aprilu iduće godine po 14. put od 16 izdanja biti domaćin. 

Kuvalja se zahvalio prvom čovjeku Bijeljine i naglasio da je ovaj grad primjer na koji način treba koristiti sve pogodnosti trke u mnogo širem smislu od sportskog.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana