Trifunović novi trener Igokee

Dušan Repija
Trifunović novi trener Igokee

Banjaluka - Srpski košarkaški stručnjak Aleksandar Trifunović novi je trener Igokee, koju bi trebalo da predvodi jednu sezonu, uz opciju da produži ugovor na još jednu.

Iskusni trener dovođen je u vezu s Aleksandrovčanima neposredno po završetku u ABA ligi, ali se tek juče dogovorio o svim uslovima sa čelnicima kluba, saznaje “Glas Srpske”.

Trifunović (51) ima prilično zavidnu ličnu kartu jer je, osim Crvene zvezde, u kojoj je ostavio i najdublji trag kao igrač, vodio Lijetuvos Ritas, Panionios, Spartak iz Sankt Peterburga, Žalgiris, Astanu, Ješilgiresun, a posljednji angažman imao je na klupi Karšijake, koju je vodio u sezoni 2017/18. Budući da je turski klub u tim momentima imao finansijskih problema, odlučio je da ode i odmori od košarke pa prošle sezone nije nigdje radio.

Najviše uspjeha imao je sa Žalgirisom, sa kojim je igrao Evroligu, osvojio litvansko prvenstvo i Kup te ga dva puta doveo do trofeja Baltičke lige.

Iza Igokee je prilično turbulentna sezona. Otprilike u ovo doba prošle godine brigu o ekipi preuzeo je Nenad Trajković, koji je vodio Igokeu na Superkupu ABA i nekoliko uvodnih kola, ali je smijenjen zbog loših rezultata. Na njegovo mjesto kao privremeno rješenje došao je Žarko Milaković, a u finišu sezone priliku je dobio Dragan Nikolić, koji je uspio da klub dovede do sigurne luke. Međutim, on nije ubijedio rukovodstvo Aleksandrovčana da je trener za duži period, pa je izbor pao na Trifunovića. Pred njim, ali i čelnicima kluba, možda je i najosjetljiviji dio posla - formiranje tima koji će, po svemu sudeći, opet imati visoke ambicije. Selekcija igrača prošle godine nije bila najsrećnija, mnogo ih je otišlo i došlo u toku sezone, a generalni menadžer Igor Dodik zbog toga je dobar dio odgovornosti preuzeo na sebe.  

Ono što je sigurno jeste da važeći ugovor za predstojeću sezonu imaju kapiten tima Vuk Radivojević te Marko Luković, Darko Talić, Nemanja Nikolić i Dalibor Ilić, koji je u dresu Mega Bemaksa kao pozajmljeni igrač odigrao plej-of Superlige Srbije. Opciju da produži saradnju na još jednu sezonu ima možda i najkonstantniji igrač Igokee prošle sezone, Sava Lešić.

Sin u Partizanu

Aleksandar Trifunović bio je jedan od najboljih košarkaša Crvene zvezde devedesetih godina. I njegov sin Uroš krenuo je očevim stopama, samo put ka dobroj karijeri kakvu mu predviđaju krči u dresu Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana