Trener Prijedorčana Igor Janković: Biće još bolje u prvenstvu

Darko Pašagić
Trener Prijedorčana Igor Janković: Biće još bolje u prvenstvu

PRIJEDOR - Fudbaleri Rudar Prijedora savladali su Podgrmeč iz Sanskog Mosta sa 6:0 u petoj kontrolnoj utakmici i tako su nastavili sa dobrim izdanjima u pripremnom periodu.

Najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu “rudara” bio je Marinko Rastoka koji je postigao tri pogotka, dva puta je mrežu gostiju pogodio Mile Kovačević, dok se jednom u strijelce upisao Mario Sajak.

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i dominirali čitavih 90 minuta po teškom terenu, ali uprkos visokoj pobjedi, moraćemo da poradimo na realizaciji jer smo u prvom poluvremenu propustili najmanje pet, šest izglednih prilika.

Bili smo brzopleti i nismo reagovali kako je trebalo. Moraćemo da podignemo igru na još viši nivo, ali na pravom smo putu. Nadam se da će do početka prvenstva sve leći na svoje mjesto i da ćemo pokazati da zaslužujemo da se uključimo u borbu za prvo mjesto - naglasio je trener Prijedorčana Igor Janković.

Prve četiri kontrolne utakmice Prijedorčani su odigrali na pripremama u Medulinu. Prvo su sa poljskom Sandecjom igrali neriješeno, 1:1, zatim su savladali Zrinjski sa 2:0 i Istru iz Pule sa 2:1, da bi doživjeli poraz od premijerligaša Radnika sa 0:1.

- Iza nas su veoma uspješne pripreme, a poslije povratka iz Medulina smo nastavili sa žestokim radom koji će nam se, nadam se, isplatiti. Do kraja priprema odigraćemo još tri meča. Već sutra igrači koji su do sada imali manju minutažu igraju protiv mrkonjićke Slobode, za subotu, 22. februar, zakazan je duel protiv dubičkog Borca, a generalna provjera je sedam dana kasnije protiv Alfa Modriče - nastavio je Janković.

Klub su ove zime napustili Aleksandar Malbašić, Dragan Arežina, Slaviša Maksimović, Mirza Hamzabegović i Haris Ledić, a došli su Marinko Rastoka, Stefan Gavranović i Kenan Topolović.

- Vjerujem da smo kvalitetniji nego jesenas, ali to treba da pokažemo i na terenu - dodao je Janković.
 

Derbi sa Krupom

Već u prvom kolu nastavka sezone, 7. marta, Rudar Prijedor gostovaće kod lidera Krupe i ovaj duel mogao bi da odredi dalji tok prvenstva.

- Svima je jasno koliko je važna ova utakmica, jer bismo u slučaju naše pobjede smanjili prednost jesenjeg šampiona na pet bodova i nastavak prvenstva učinili još zanimljivijim. Međutim, ne želimo mnogo da se opterećujemo ovom utakmicom, jer pored nje imamo još deset. Nemamo nikakav pritisak uoči nastavka sezone, ali svima mora da bude jasno da ćemo se boriti za prvo mjesto dok go bude bilo i teoretskih šansi - naglasio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana