Trener Ljubića Nikola Zeljković presrećan poslije pobjede nad Borcem: Vjerovali smo u čudo i ono se dogodilo

Darko Pašagić
Trener Ljubića Nikola Zeljković presrećan poslije pobjede nad Borcem: Vjerovali smo u čudo i ono se dogodilo

PRNjAVOR - Prije utakmice smo u šali govorili “da nam Borac leži”, jer smo ih eliminisali i prije dvije godine u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske, ali nismo baš očekivali da opet budemo kobni za Banjalučane.

Istakao je ovo šef stručnog štaba Ljubića Nikola Zeljković poslije pobjede nad Borcem u šesnaestini finala Kupa RS nakon boljeg izvođenja penala sa 3:0 (0:0).   

- Vjerovali smo u ovo kao i prije dvije godine, kada smo ih pobijedili sa 2:1. Znam sa kakvim igračima raspolažem i kada imamo svoj dan nikog se ne plašimo - rekao je Zeljković.

Mladi stručnjak je istakao da pobjedu njegovih pulena nikako ne smije umanjiti činjenica da su gosti iz Banjaluke na stadion “Siniša Peulić” došli sa kombinovanim sastavom.

- I u tom kombinovanom timu ima osam igrača koji su u rosteru Borca u svakom premijerligaškom susretu, tako da je to samo plus na naš uspjeh - nastavio je Zeljković.

U penal lutriji zablistao je mladi golman Vanja Knežević, koji je u drugoj seriji odbranio penal Davidu Čaviću.

- I on, ali i svi igrači imaju podjednake zasluge za ovaj veliki uspjeh, koji će nam biti sigurno veliki stimulans u nastavku prvoligaškog takmičenja. Pobjedom nad Borcem i sa sedam osvojenih bodova u prvih pet kola šampionata pokazali smo da smo opravdali pozivnicu čelnika Fudbalskog saveza Republike Srpske da se poslije osam godina vratimo u elitu - naglasio je Zeljković.

U narednom kolu Ljubić gostuje kod Slavije u Istočnom Sarajevu.

- Imali smo jako težak raspored u prvih šest kola i ovo će nam biti četvrto gostovanje. Vjerujem da imamo šta da pokažemo u ovom duelu i neće biti nikakvo čudo ako se sa gostovanja kod “sokolova” vratimo neporaženi - dodao je Zeljković.    

Zahvalnost navijačima

Iako zbog epidemioloških mjera gledaoci još ne mogu na stadione susret Ljubića i Borca posmatralo je više od 500 ljubitelja fudbala, koji su bili iza ograde stadiona “Siniša Peulić”.

- Nadam se da će mjere biti brzo ublažene i da će se gledaoci, koji su se zaželjeli fudbala vratiti na stadion. Hvala našim navijačima na podršci, jer su nam oni pomogli da stignemo do ove velike pobjede - rekao je trener Ljubića Nikola Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana