Trener Igokee Slobodan Kecman: Pokazali smo o čega smo sastavljeni

Milan Zubović
Trener Igokee Slobodan Kecman: Pokazali smo o čega smo sastavljeni

LAKTAŠI - Plasmanom na Fajnal for ABA lige juniori Igokee ispunili su cilj postavljen pred njih pred početak turnira u Laktašima.

Podmladak Igokee po četvrti put je izborio nastup na završnom turniru u posljednjih pet godina od kada je ustanovljeno ovo takmičenje. Sva tri puta osvajali su treća mjesta (2017, 2018, 2020.), a samo jednom nisu uspjeli da se nađu među četiri najbolja tima regiona.

Sadašnja generacija, koju sa klupe predvodi trener Slobodan Kecman, upisala je četiri pobjede i poraz na svom terenu, a plasman na F4 izborila je nakon trijumfa u četvrtom kolu protiv Splita, dok susret petog kola protiv Partizana nije odigran jer je stomačni virus pokosio igrače beogradskog tima. Njegova ekipa prvo je nadigrala Zadar (83:73), zatim Krku (92:102), da bi onda bila poražena od Studentskog centra (88:100), potom savladala Splićane (85:105), a meč sa Partizanom registrovan je službenim rezultatom 20:0.

- Jako smo zadovoljni što smo ispunili cilj i sve čestitke mojim igračima kao i stručnom štabu koji su postigli ovaj uspjeh. Svaki igrač imao je svoj udio u ovom uspjehu, ispunili smo očekivanja i priredili jako lijepe predstave. Igrali smo utakmice visokog ritma tako da su svi oni koji su nas gledali imali šta da vide - rekao je Kecman.

Analizirajući utakmice Kecman je naglasio da laganog protivnika nije bilo te da žali zbog poraza od Studentskog centra koji je znalački iskoristio loše minute njegovog tima.

- Igrali smo sjajno i onda pad u četvrtoj četvrtini kada nismo uspjeli da iskontrolišemo njihove napade što nas je koštalo pobjede. Sjajno smo igrali i momcima ne mogu ništa da prigovorim, ali su nam velike probleme zadavali njihovi centri braća blizanci Zvonimir i Tomislav Ivišić. Prvi je visok 219 centimetara, a drugi 214 pa je bilo skoro nemoguće igrati protiv njih u reketu kada rašire ruke. Uz to Zvonimir odlično prevodi loptu, šutira, skače... pa me podsjeća na Kristapsa Porzingisa, a protiv nas je vezao pet trojki kada se lomio rezultat. Bila je to prva subotnja utakmica u kojoj smo se mnogo potrošili pa se trebalo oporaviti i uveče igrati protiv Splita. Momci su dali sve od sebe na obje utakmice i pokazali smo od čega smo sastavljeni - istakao je Kecman.

Naglasio je da je bilo teško davati bilo kakve prognoze pred početak turnira jer ima mnogo nepoznanica, ali je priznao je da mu je bilo lakše nakon uvodnog trijumfa nad Zadrom.

- Pobjeda nam je donijela samopouzdanje za dalje nastupe jer smo vidjeli da možemo igrati protiv svih. Krka je bila najnezgodniji protivnik, a probleme nam je pravio Rok Zaman koji je ubacio osam trojki iz 11 pokušaja od kojih je većina bila sa osam metara. Sve tri utakmice odigrali smo veoma intenzivno, ali smo razmišljali meč po meč i svako mišljenje mimo toga mnogo bi nas koštalo jer se mnogo toga isprepletalo na turniru. Srećan sam i zbog reakcije svojih igrača koji su "glavom" bili na utakmicama - izjavio je Kecman.

Na ovim utakmicama računao je na Vuka Boškovića koji je sa 20,5 poena i 8,5 skokova u prosjeku bio najbolji igrač Igokee. Pratili su ga Amsal Delalić sa 19,5 poena, Dejan Pavlović sa 16,8 i Ognjen Radošić sa 11,8.

Pored Igokee nastup na Fajnal foru izborili su Studentski centar, Mega i Cedevita Olimpija. Mjesto i termin odigravanja Fajnal fora biće naknadno saopšten, a to će vjerovatno biti tokom jednog od narednih FIBA prozora.

Stomačni virus

Utakmicu sa Zadrom Partizan je završio sa dva igrača na terenu, a počeo je sa šest jer je stomačni virus pokosio polovinu tima. Zadar je igrao sa osam igrača i slavio rezultatom 102:46, a pravila kažu da utakmica ne može biti prekinuta ukoliko ekipa ne ostane samo sa jednim igračem na terenu. "Crno-bijeli" su u subotu naveče otputovali kući, dok ostaje nejasno zašto se uopšte igrao duel Partizana i Zadra u situaciji kad je čak deset mladića bolesno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana