Trener Igokee nakon poraza od Partizana preuzeo na sebe: Kriv sam za ispuštenu prednost

M.Z.
Trener Igokee nakon poraza od Partizana preuzeo na sebe: Kriv sam za ispuštenu prednost

LAKTAŠI - Vrlo dobru utakmicu odigrala je Igokea protiv Partizana u kojoj je pobjednika odlučila jedna lopta, odnosno slobodna bacanja. LAKTAŠI - Vrlo dobru utakmicu odigrala je Igokea protiv Partizana u kojoj je pobjednika odlučila jedna lopta, odnosno slobodna bacanja.

Uroš Trifunović bio je precizan oba puta sa linije penala 14 sekundi prije kraja, a Antabija Voler u preostalom vremenu prvo nije pogodio trojku za pobjedu, a potom ni dvojku za produžetak pa je slavlje “crno-bijelih” pred prepunim tribinama svojih navijača dvorane u Laktašima moglo da počne. Domaćin ima za čim da žali. Veći dio utakmice odlično je odigrao, diktirao tempo, bio u prednosti koja je u trećem periodu iznosila plus 14. Ipak, ni to nije bilo dovoljno protiv Beograđana, koji su se agresivno borili do posljednjeg daha i na kraju bili nagrađeni za to.

Veliki problem timu Dragana Bajića predstavljale su dvije lične greške Dalibora Ilića u uvodnim minutama pa je morao na klupu, a po povratku u igru odmah je zaradio treću pa je MVP novembra ABA lige bio potpuno izbačen iz igre, što je gostima drastično olakšalo situaciju. Bajić je rotirao koliko je mogao, igrači su dali posljednji atom snage, ali nisu uspjeli.

- Jako mi je drago zbog atmosfere koja je bila u dvorani, bila je prava košarkaška predstava. Preuzimam odgovornost što sam svojim odlukama doprinio da Partizan dođe do pobjede u ovoj utakmici. Ostaje žal jer smo imali šansu da pobijedimo. Većim dijelom meča odigrali smo taktički jako dobro i kontrolisali, može se reći skoro čitav tok meča. Međutim, izgubili smo utakmicu u tri do četiri minuta gdje smo imali vakuum i izgubili neke lopte te dozvolili Partizanu da se vrati. Sugerisao sam svojim igračima kada je u pitanju tranzicija i kontranapad, gdje je Partizan isto tako jako moćan. Bili su bez poena u prvom poluvremenu iz kontranapada, a u drugom smo im svojim greškama dozvolili da dođu do lakih poena - izjavio je Bajić.

Igokei je presudio sin njenog bivšeg trenera Aleksandra Trifunovića. Uroš je imao veliku nervozu kada je stao na liniju za slobodna bacanja, ali je pogodio.

- Samo da ga dam. Želeo sam da ostanem smiren i šutnem kao na treningu. Ušla je prva, posle je bilo lakše pa je ušla i druga - rekao je Trifunović.

Velike pohvale na račun Igokee iznio je slavni trener Željko Obradović, koji je poslije 11 godina ponovo bio u Laktašima.

- Igokea je odigrala odličnu utakmicu i da je dobila bilo bi zasluženo. Dali su sve od sebe i igrali zaista izvanredno, dominirali, ali dešavaju se i ovakvi preokreti. Preokret koji se desio zahvaljujemo energiji koju smo imali sa tribina. Zahvaljujući našim navijačima ekipa se podigla i borila. Nismo igrali pametno, odbrambeno i napadački to je veoma loše. Neverovatan je podatak da smo ubacili četiri trojke u posljednjoj četvrtini, a do tada smo imali dva od 20 - kazao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana