Trener Igokee Dragan Bajić pred susret sa Galatasarajem u Ligi šampiona: Skupo ćemo prodati kožu

Milan Zubović
Trener Igokee Dragan Bajić pred susret sa Galatasarajem u Ligi šampiona: Skupo ćemo prodati kožu

LAKTAŠI - Košarkaši PAOK-a i Crvene zvezde položili su oružje u Laktašima pred Igokeom, čiji se igrači nadaju istom ishodu i meču sa Galatasarajem.

Utakmica drugog kola grupe E Lige šampiona na rasporedu je večeras od 18.30 časova i predstavljaće treći težak ispit za izabranike Dragana Bajića u samo osam dana. Umor je prisutan kod svih igrača nakon velike potrošnje protiv veoma kvalitetnih ekipa sa kojima su se maksimalno borili do samog kraja. Bez obzira na to svi su raspoloženi i poletni da stignu do nove velike pobjede kojom bi napravili veliki korak ka drugoj fazi elitnog FIBA takmičenja.

- Imali smo iscrpljujući meč proteklog vikenda i sigurno smo dosta potrošeni. Pokušali smo se što bolje odmoriti i spremiti za novi izazov. Bez obzira na to što je Galatasaraj favorit u ovom meču, pokušaćemo da skupo prodamo kožu. Biće sigurno teško, ali moramo da vjerujemo u sebe. Pozvao bih publiku da dođe i da nas podrži u još jednom evropskom okršaju - istakao je Bajić.

Ova dva tima nikada ranije nisu igrala, mada se Igokea nekoliko puta susretala sa turskim klubovima (Fenerbahče, Karšijaka, Turk Telekom), dok je generalnu probu pred ovu sezonu imala upravo u toj državi na turniru Karšijake, gdje je pored domaćina odmjerila snage i sa Bešiktašem. Galatasaraj je najtrofejniji turski klub sa 16 titula, jednom više od Anadolu Efesa i Fenerbahčea (12). Posljednjih 14 godina redovan je učesnik nekog evropskog takmičenja. Četiri sezone igrao je u Evroligi, dok je Evrokup osvojio 2015. godine. Ovo će mu biti druga sezona u Ligi šampiona. Prošle se nije proslavio jer je takmičenje završio u grupnoj fazi sa jednom pobjedom u šest utakmica. Galata je pobjedu upisao u prvom kolu protiv Nimburka na domaćem terenu.

- U goste nam dolazi veliko ime i velika je čast za naš klub da ugostimo jednu takvu ekipu. Gledajući roster koji imaju na raspolaganju Galatasaraj je u sezonu ušao sa velikim ambicijama. Tim je sastavljen od jako kvalitetnih igrača na svim pozicijama. U svaki meč ulaze sa pravom da daju po 100 poena, jer imaju kvalitet za tako nešto. Uz tu su i defanzivno jako agresivni te imaju dobru kontakt igru - rekao je Bajić.

U drugom susretu ove grupe snage su sinoć odmjerili PAOK - Nimburk.

Sastav

Trener Galatasaraja je Ekrem Memnun (52), koji je ekipu preuzeo početkom ove godine, što mu je prvi samostalni angažman u muškom timu, gdje je u nekoliko navrata bio pomoćnik, dok je vodio i žensku košarkašku sekciju Galatasaraja. Bio je selektor ženske selekcije Turske, a samostalno je vodio Jildirimspor i Darušafaku. Tim je mnogo promijenjen tokom ljeta te predstavlja kombinaciju turskih i američkih igrača. Tu su Okben Ulubaj, koji je nedavno igrao za FMP, Di Bost, koji je u sezoni 2012-13 nastupao za Budućnost, kao i iskusni Dejvid Kraviš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana