Trener Igokee Dragan Bajić cilja pobjedu protiv Splita (18 časova): Umor nije izgovor

Dejan Marić
Trener Igokee Dragan Bajić cilja pobjedu protiv Splita (18 časova): Umor nije izgovor

LAKTAŠI - Šef stručnog štaba Igokee Dragan Bajić tvrdi da evidentan umor njegovih izabranika ne smije biti izgovor za eventualni neuspjeh u večerašnjoj bici petog kola ABA lige protiv Splita (18 časova).

“Igosi” su prethodne dvije sedmice odigrali u ritmu srijeda-subota, s obzirom na to da nastupaju i u Ligi šampiona. Potom su prethodnog vikenda išli na noge Budućnosti i ovakav raspored ostavio je traga na ekipi koja je ne tako davno očitala lekciju evroligaškoj Crvenoj zvezdi.

Nakon ispita u “Morači” Marko Jošilo i društvo imali su nešto više vremena da napune baterije i spreme se za okršaj sa Dalmatincima.

- Zbog zgusnutog rasporeda, teških utakmica i samih putovanja stvarno smo bili umorni. Pokušali smo da se što bolje odmorimo i spremimo za ovaj duel sa Splitom. Rekao sam svojim igračima da umor ne smije biti izgovor. Bili smo svjesni kada smo ulazili u sezonu da će se te stvari dešavati i da nam neće biti lako. Zato za utakmicu sa Splitom prvo moraju mentalno da budu spremni. Kako smo ušli u meč protiv Crvene zvezde, tako moramo i u ovaj sa Splitom. To je jedini pravi pristup ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu - jasan je Bajić.

Dalmatinci su, s druge strane, slabo počeli ovu kampanju. U prve četiri runde upisali su isto toliko poraza. Ipak, trener “igosa” je upozorio da to treba da bude dodatni razlog za oprez, jer je rival kvalitetna ekipa koja je imala nesreću da već u uvodnim duelima igra sa Zvezdom, Partizanom i Budućnosti.

- Skor Splita ne smije nas ni u jednom trenutku zavarati. Moramo da damo maksimum i da na terenu odradimo stvari iz pripreme utakmice. Pobjeda bi nam sigurno puno značila za nastavak takmičenja, kako u Ligi šampiona tako i ABA ligi i zato se nadam dobrom odgovoru mojih igrača - zaključio je Bajić, uz poziv navijačima da podrže ekipu.

Novajlija Aleksa Radanov u uvodnim ispitima je pokazao da nosi epitet pojačanja. Bivši adut Crvene zvezde je, baš kao i njegov trener, pozvao na oprez.

- Očekuje nas nimalo lak meč. Sigurno će protivnik doći motivisan, s obzirom na to da ima skor 0-4. Dalmatinci su imali četiri teške utakmice na startu koje su i pored poraza odigrali na visokom nivou. Nadam se da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ostvarimo trijumf - optimista je Radanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana