Trener Borca Vinko Marinović o pripremama i nastavku sezone: Evropa ponovo prioritet

 Darko Pašagić
Trener Borca Vinko Marinović o pripremama i nastavku sezone: Evropa ponovo prioritet

BANjALUKA - Do početka priprema fudbalera Borca ostalo je još sedam dana, a šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović očekuje dobre igre svoje ekipe i u nastavku sezone, koje će im omogućiti borbu za sam vrh tabele.

Prvi dio prvenstva “crveno-plavi” su završili na trećoj poziciji sa realnim šansama da se četvrtu godinu zaredom plasiraju u Evropu, što je i prioritet svih u klubu.

- Kada se sve sabere i oduzme moramo biti zadovoljni urađenim u prvom dijelu sezone, jer smo ponovo stekli realne osnove da se plasiramo na međunarodnu scenu što nam je cilj u drugom dijelu prvenstva. Iza nas je dosta turbulentna jesen u kojoj smo sve utakmice osim jedne odigrali van Banjaluke, ali eto uspjeli smo opet da budemo konkurentni sa najvećim favoritima za osvajanje titule - naglasio je Marinović.

Iako će u proljećnim bitkama ekipa izgledati mnogo drugačije nego jesenas, iskusni stručnjak smatra da Borac može ostati u samom vrhu.

- U narednim danima počećemo polako da sklapamo ekipu za proljeće. Prozivka je zakazana za 10. januar, a 27. putujemo u Antaliju, gdje ćemo ostati 14 dana. Vjerujem da ćemo do odlaska u Tursku kompletirati ekipu i vrijeme tamo iskoristiti da je uigramo. Prije toga 21. januara odigraćemo kontrolni susret sa Slobodom iz Novog Grada, a u Turskoj su planirane četiri provjere. Rivali su već otprilike poznati, a čekamo da se to još definitivno potvrdi - nastavio je Marinović.

Banjalučane već 18. februara očekuje gostovanje protiv Rudar Prijedora u osmini finala Kupa BiH.

- I u ovom takmičenju imamo velike ambicije, jer se i na ovaj način može izboriti plasman na međunarodnu scenu. Nećemo bježati od uloge favorita u duelu sa “rudarima”, ali naravno da moramo biti oprezni, jer su se veoma često u kup takmičenjima dešavala iznenađenja - istakao je Marinović.

Premijerni susret u borbi za bodove u nastavku sezone biće sedam dana kasnije kada će na Gradskom stadionu gostovati Široki Brijeg, koji ima tri boda više od Borca i jesen je završio na drugoj poziciji.

- Istina je da je to veoma bitna utakmica i za jedne i druge, ali ne smijemo zaboraviti da poslije toga još ima 13 kola, a i još je prilično rano govoriti o tome. Najvažnije je da se dobro pripremimo i da nas u toj fazi mimoiđu povrede, a kada se sezona nastavi biće mnogo lakše - dodao je Marinović.

Odlasci

Od kraja prvog dijela prvenstva Gradski stadion napustilo je sedam fudbalera. Odmah po završetku jeseni otišli su Nikola Andrić i Marko Gajić, a potom Goran Zakarić i Amar Begić, te Milan Spremo. Sporazumno je prekinuta saradnja i sa Momčilom Mrkaićem i Ivanom Grgićem, a sa posljednjim danom stare godine ugovor je istekao Dini Ćoriću i on je slobodan igrač. U redove Banjalučana za sada su došli Sergej Dojčinović i Ivan Lagundžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana