Trener Borca Nenad Lalatović zadovoljan poslije pobjede nad Mađarima: Naš najbolji meč

Darko Pašagić
Trener Borca Nenad Lalatović zadovoljan poslije pobjede nad Mađarima: Naš najbolji meč

ZREČE - Fudbaleri Borca tek u četvrtoj posljednjoj utakmici na pripremama u Sloveniji stigli su do prve pobjede poslije koje je šef stručnog štaba Nenad Lalatović bio izuzetno zadovoljan.

Banjalučani su poslije poraza od Vojvodine (0:1) i Gorice (1:3), te remija sa Celjem (0:0) savladali ZTE Zalaegeršeg poslije preokreta sa 2:1. Mađari su poveli u petom minutu golom Danijela Šorija koji je natrčao na odbijenu loptu poslije odbrane Nikole Ćetkovića. “Crveno-plavi” su do kraja prvog poluvremena imali više šansi, ali nisu uspjeli da izjednače. Banjalučani su i u nastavku susreta imali inicijativu, a izjednačio je svojim prvencem Benjamin Tatar u 82. minutu poslije asistencije Nikole Andrića. Dva minuta kasnije prvi gol u dresu Borca postigao je i Momčilo Mrkaić i to na asistenciju Envera Kulašina.

- Ovo je sigurno naša najbolja utakmica do sada i pogotovo sam srećan zbog preokreta, jer su igrači pokazali da ne padaju duhom. Ono što je najbitnije, bili smo efikasni i pobedili smo jako dobru ekipu ZTE Zalaegeršega. Mislim da polako ulazimo u formu. Ali treba nam još vremena, radimo tek 20 dana, a ovo je novi tim sa mnogo novih igrača, sa novim stručnim štabom. Očekujem da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, da budemo sve bolji i bolji - rekao je Lalatović.

Zadovoljan je odrađenim pripremama u Sloveniji.

- Mojim igračima možda nedostaju još dve sedmice rada da bi onda bili oni pravi, ali šta je, tu je. Iza nas su veoma kvalitetne pripreme u Sloveniji, kojima mogu da budem izuzetno zadovoljan. Odlično stojimo na terenu, ekipu krasi velika disciplina i sjajna atmosfera. Bilo je evidentno da smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i bolje. Nisam štedio fudbalere ni na jednom treningu, ni na jednoj utakmici i njihov trud na ovim pripremama tek će da bude vidljiv kada počnemo sa odigravanjem takmičarskih utakmica - nastavio je harizmatični srpski stručnjak.

Lalatović je naglasio da se kostur ekipe polako kristališe.

- Već u glavi imam startnih 11, ali ono što me posebno raduje da su svi koji su igrali na ovim kontrolnim utakmicama dali svoj puni doprinos. To znači da ću imati slatke muke da na teren pošaljem one najbolje - istakao je Lalatović i dodao da je ekipa po povratku u Banjaluku dobila dva dana odmora i da već od subote počinju pripreme za prvi evropski ispit ove sezone koji ih očekuje 7. jula.

B36 Toršavn

Borac već u četvrtak, 7. jula na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči od 18 časova igra prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv B36 Toršavna sa Farskih ostrva.

- Nadam se da ćemo u tom meču biti onakvi kako to ja očekujem, kako očekuju svi u Borcu, Banjaluci i Republici Srpskoj. Želimo da prođemo u drugo kolo, ali sigurno neće biti lako. Ekipa sa Farskih ostrva nije atraktivna, ili pobeđuje ili gubi sa 1:0, međutim, očekujem da uz podršku sa tribina dođemo do trijumfa koji će nam garantovati miran revanš. Iako ne igramo u Banjaluci, očekujem da naši navijači budu naš 12, ali i 13 igrač - istakao je Lalatović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana