Trener Borca Nemanja Miljanović nije razočaran poslije remija u Bijeljini: Mladi korektno odradili posao

Darko Pašagić
Trener Borca Nemanja Miljanović nije razočaran poslije remija u Bijeljini: Mladi korektno odradili posao

BANjALUKA - Iako se očekivala pobjeda na gostovanju kod “fenjeraša” Radnika, semberski tim je otkinuo bod Borcu, koji je uprkos remiju zadovoljniji napustio bijeljinski Gradski stadion s obzirom da su domaći pogodili stativu u samom finišu.

Tako su izabranici Nemanje Miljanovića nastavili sa prosipanjem bodova u duelu sa ekipama koje su po kvalitetu, bar na papiru, objektivno slabije.

- Nažalost, opet smo morali da jurimo rezultat i na kraju uspjeli smo da dođemo do izjednačenja kada smo igrali sa tri napadača. Rezultat je realan, mada smo imali svoje šanse, ali ne smijemo da zaboravimo da je u trenucima kada smo sve karte bacili u napad, domaćin poslije nekih naših grešaka imao veoma zrele prilike da udvostruči prednost - naglasio je Miljanović.

Za razliku od duela u prošlom kolu protiv Rudar Prijedora strateg Banjalučana nije mogao da računa na nekoliko igrača, kojima se pred utakmicu pridodao i Goran Zakarić.

- On je povrijedio koljeno na posljednjem treningu pred ovu utakmicu. Pored njega zbog povrede nije bilo Marka Jovanovića, od ranije je van stroja Nemanja Vukmanović, a zbog žutih kartona nisu igrali Nikola Dujaković i Milan Vušurović. Nažalost i Dinu Ćorića smo morali ranije da izvedemo sa terena zbog povrede, baš kao i Donalda Molsa. Zbog svega toga šansu su dobili mlađi igrači, koji su s obzirom na svoje iskustvo korektno odradili posao - nastavio je Miljanović.

Iako je Borac pred posljednje kolo jesenjeg dijela na četvrtoj poziciji strateg Banjalučana je naglasio da se ovaj dio sezone može ocijeniti kao zadovoljavajući.

- Ostaje nam još utakmica sa Slobodom na našem terenu i ako je dobijemo, a vjerujem da hoćemo, moramo da budemo zadovoljni, jer ćemo ostati u igri za plasman na međunarodnu scenu. Onda treba sjesti, dobro razmisliti šta dalje i na proljeće učiniti sve da se cilj ispuni. Sigurno je da neće biti nimalo lako, jer je Zrinjski previše odmakao i Tuzla siti je na priličnoj udaljenosti, ali vjerujem da u borbi sa Sarajevom, Širokim Brijegom, Slobodom, pa čak i Veležom možemo stići do treće pozicije i da će proljeće biti uspješnije od jeseni - dodao je Miljanović.

Lukić

Drugi prvenstveni gol u sezoni napadač Borca Jovo Lukić postigao je na svoj 23. rođendan, ali slavlje je pokvarila činjenica da zajedno sa saigračima nije uspio da dođe do pobjede, koja bi četi sa Gradskog stadiona poslije poraza Sarajeva od Širokog Brijega donijela treće mjesto na tabeli. Naime, njegov pogodak bio je dovoljan samo za bod u duelu u Bijeljini, što sigurno ne može da zadovolji želje Banjalučana, ali i njihovih pristalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana