Trener Borca Marko Maksimović poslije “generalke”: Svi daju maksimum, ali nešto ne štima

D. P.
Trener Borca Marko Maksimović poslije “generalke”: Svi daju maksimum, ali nešto ne štima

BANjALUKA - Mnogo je težak dres Borca, jer svi koji dođu na Gradski stadion da igraju protiv nas pružaju najbolje partije, a mi očito nismo na nivou na kojem bi trebalo da budemo.

Rekao je ovo trener banjalučkog premijerligaša Marko Maksimović poslije remija protiv Krupe u generalnoj provjeri pred nastavak sezone. Bio je ovo peti kontrolni susret “crveno-plavih” u pripremnom periodu i prvi remi, ali i peta utakmica u kojoj velikan iz Platonove nije postigao gol. Na pripremama u Antaliji doživljena su četiri poraza (Kizilkum 0:1, Šahtjor 0:2, Dinamo Batumi 0:2 i Krila Sovjetov 0:1).

- Znao sam od samog početka priprema da nas čekaju određeni problemi. Poslije meča sa Krupom smo imali sastanak u svlačionici, gdje sam rekao igračima neke stvari i šta očekujem od njih u budućnosti. Svi igrači daju maksimum, pokušavaju, ali je očigledno da nešto ne štima - istakao je Maksimović.

Osvrnuo se na probleme u napadu, koji nikako da proradi, ali i probleme sa povredama.

- Jovo Lukić ima problem s ramenom, Elvis Mehanović i Milan Šikanjić su mladi špicevi čije vrijeme tek dolazi. Ono što nikako nije dobro je da je i naš štoper Marko Jovanović u duelu sa Krupom opet osjetio bol. Međutim, vjerujem da će se i Lukić i Jovanović brzo oporaviti - nastavio je Maksimović.

U duelu sa Krupom njegovi izabranici su imali nekoliko zrelih prilika, ali im je rival uzvratio istom mjerom.

- Mogli smo i mi da damo gol ili dva, ali isto tako naš golman Bojan Pavlović je odbranio barem dva zicera, a Krupa je pogodila prečku. Očito je da imamo dosta razloga za brigu, jer već petu utakmicu nismo postigli gol. Sigurno je da se igračima ne može ništa zamjeriti, jer pružaju maksimum. I da smo pobijedili sa 2:0, samo bi se sakrile neke stvari. A moglo se desiti da pobijedimo, ali bi to samo zavaralo evidentne probleme - rekao je Maksimović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana