Trener Borca ljut na izabranike pred meč sa Željezničarem: Ivkovićeva porcija kritika igračima

Dušan Repija
Trener Borca ljut na izabranike pred meč sa Željezničarem: Ivkovićeva porcija kritika igračima

BANjALUKA - Iako su njegovi momci tri kola prije kraja prvenstva ispunili primarni cilj - izlazak na međunarodnu scenu, trener Borca Tomislav Ivković ljut je na igrače i njihov odnos prema obavezama.

Banjalučani danas od 18 časova gostuju na “Grbavici” u zaostalom meču 29. kola, pa iako meč nema nikakav rezultatski značaj, hrvatski stručnjak želio bi da vidi mnogo bolje izdanje svog tima nego u posljednja dva meča.

- Prvenstvo se, nažalost, za nas završilo poslije utakmice sa Sarajevom. Igrači su bacili dresove u publiku i počeli pričati o daljim treninzima. Ja sam to svjesno pustio, iz razloga jer nam je odgođen susret sa Željezničarem. Apelovao sam na utakmice koje slijede i zadao cilj da završimo kao drugoplasirani. Međutim, veliki dio njih je pokazao da se zadovoljio sa trećim mjestom - rekao je Ivković.

Zatim je nastavio u istom tonu, možda pomalo i svjesno, nastojeći da probudi igrače da protiv njegovog bivšeg tima “zagrizu” i pokažu da su satkani od šampionskog materijala.

- Nisam trener koji je zadovoljan mrvicama. Rekao sam momcima da je posljednjih pet mečeva ozbiljan test karaktera, a oni su u posljednje dvije pokazali da ne vole dovoljno sebe. Moraju da misle šta će raditi kada odu iz ovoga kluba, ili kada se prestanu baviti sportom. Iz ovog tima je otišao ogroman broj igrača koji su prošle sezone bili prvaci, tako da je ovo treće mjesto ogroman uspjeh. Meni je svaka utakmica bitna, a oni moraju da pokažu da je i njima - bez dlake na jeziku je rekao Ivković.

Bez obzira na sve, čestitao je svim trenerima i svim igračima koji su iznijeli teret sezone i naravno navijačima koji su bodrili svoj klub kada i nije išlo onako kako su zamislili. Ali...

- Nisam igrače slučajno stavio na drugo mjesto, po zaslugama. Svi mi moramo da shvatimo da je ovo posao, ovo nije doći i samo odraditi. Onaj koji dođe u rudnik radi, onaj na građevini radi, medicinari koji se bore sa koronom rade, nisu došli da odrade, jer da je tako svi bi im umrli tamo. Hoću profesionalce, karakterne igrače, one bez karaktera niko ne želi. Moramo shvatiti da oni koji nam sve ovo obezbjeđuju moraju jako jako da se trude, rade i bore da bi nam obezbijedili uslove. Oni koji misle da imaju ugovore, oni koji misle da će potpisati ugovore, bez obzira na sve, to po babi i stričevima mora odmah završiti - zaključio je Ivković.

Cilj i trud

Kako je iz šampionske ekipe otišlo mnogo igrača, naročito onih ključnih Ivković je istakao da snaga Borca mora biti u timskoj igri.

- Nemamo igrače koji mogu da riješe utakmicu jednim potezom, ali moramo da budemo jaki kao ekipa. Sve drugo je nemoguća misija. Odradio sam individualne razgovore i razgovor sa svima. Oni su čuli moja razmišljanja, da li su oni to shvatili ili prihvatili, ali nadam se da su dovoljno pametni da shvate koja je bila poenta razgovora. Bez cilja i bez truda nema ništa - naglasio je Ivković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana