Trener Borca Branislav Krunić: Napustiću klupu kada osvojimo prvo mjesto

Darko Pašagić
Trener Borca Branislav Krunić: Napustiću klupu kada osvojimo prvo mjesto

Banjaluka - Fudbaleri Borca u derbiju devetog kola Premijer lige BiH igrali su sa Širokim Brijegom neriješeno, 1:1, a kormilar Banjalučana Branislav Krunić naglasio je da ne razmišlja o odlasku sa klupe.

Naime, pred njegove izabranike u povratničkoj sezoni stavljen je ogroman teret izlaska u Evropu i što boljeg plasmana, a Krunić i dalje smatra da je to dostižno.

- Bože sačuvaj, ne razmišljam o odlasku sa kormila. Napustiću Borac tek kada osvojimo prvo mjesto - rekao je Krunić.

Borac je i u ovom meču imao imperativ pobjede, ali nije sve išlo po planu, jer su poslije poništenog gola Ivana Crnova u desetom minutu zbog ofsajda kola krenula nizbrdo. Široki je u 31. minutu stigao do prednosti preko Dražena Bagarića. Posao Banjalučanima je bio olakšan kada je u 50. minutu Mato Stanić uhvatio za vrat i odgurnuo Sinišu Dujakovića i za tu grubost je nagrađen crvenim kartonom.

Domaći su do boda došli u 72. minutu, kada je izjednačio Zoran Milutinović.

- Široki nam nije dozvolio da igramo. Pokušali smo da ubrzamo pas, nije išlo, poslije toga smo nekim dugim loptama nešto pokušavali. Imali smo i tu situaciju iz desetog minuta kad nam je poništen gol zbog ofsajda. Da je tad bilo 1:0, mislim da bi utakmica otišla u drugom smjeru. Protivnik je postigao taj gol koji nas je “presjekao”. - naglasio je Krunić.

- Nismo uspjeli da se vratimo, čak i u momentu kad smo imali igrača više, jedan period od pet minuta protivnik je stvarao šanse, gdje je mogao da riješi pitanje pobjednika. Nije se osjetio taj igrač više, imali su još snage da pariraju preko čitavog terena. Kasnije se taj deficit ipak osjetio, kad smo mi dodatno pritisnuli rivala i postigli izjednačujući pogodak. Možda smo mogli još jedan, ali mislim da je ekipa Širokog Brijega i zaslužila bod i ako možemo nečemu da se radujemo, to je činjenica da je između nas i rivala ostala ista bodovna razlika - dodao je Krunić.

Borcu sada slijedi težak meč sa Sarajevom koji se igra već u srijedu.

- Raspored je zgusnut i nemamo odmor. Čeka nas meč sa Sarajevom koje je poraženo od Tuzla sitija. Riječ je o klubu koji je osvojio prošle sezone duplu krunu i za njih je ovo veliki udarac. Stalno nas čekaju teški mečevi, ali to je Premijer liga BiH. Borac je ove godine povratnik, imamo svoje nedostatke, borimo se, zbrajamo bodove - naveo je Krunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana