Trebinje će biti spremno da ugosti najbolje bicikliste Balkana

Dušan Repija
Trebinje će biti spremno da ugosti najbolje bicikliste Balkana

Trebinje - Pripreme za prvenstvo Balkana u biciklizmu uveliko su počele pa će Trebinje 11. oktobra na najbolji mogući način dočekati oko 200 takmičara iz 11 zemalja okruženja, poručeno je na pres konferenciji kojoj su učestvovali gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Biciklističkog saveza RS Vladimir Kuvalja i pomoćnica ministra za turizama i ugstiteljstvo u Vladi RS Dragana Ristić.

- Gradska uprava Trebinje je podržala ovaj itekako značajan događaj i veliki projekat, jer je bitan za naš grad - rekao je Ćurić.

Planirano je da se najveći dio trke vozi ulicama Trebinja, dužina staze za hronometar će biti između 10 i 20 kilometara, a voziće se i dvije drumske trke, dužine 50 i 120 kilometara.

- U subotu 12. oktobra biće vožen hronometar u svim kategorijama. U nedjelju je drumska trka koja će dati odgvor na pitanje ko će ponijeti titulu šampiona Balkana - rekao je Kuvalja.

Ovaj događaj ima veliki značaj i sa aspekta turizma, pa je resorno ministarstvo podržalo njegovu organizaciju.

Kuvalja je ovom prilikom uručio bicikle za šestoro djece bez roditelja sa područja najjužnijeg grada Srpske.

- Sjećam se kada sam dobio prvi bicikl, danima se nisam odvajao od njega. Biciklizam je u najvećoj mjeri rekreacija, a može da bude i sport ukoliko se krene na vrijeme. Drago mi je ako sam bar malo pomogao mališanima, a još više će mi biti drago ukoliko ga budu kristili svaki dan. Gospodin Ćurić je najavio gradnju staze duge 15 kilometara oko ovog prelijepog grada, što će sigurno podstaći još veći broj građana da bar nekoliko puta sedmično sjednu na bicikl i naprave nekoliko desetina kilometara - rekao je Kuvalja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana