Trebinjac Mijat Gaćinović iz Ajntrahta prešao u Hofenhajm: Trebao mi je novi izazov

Dejan Marić
Trebinjac Mijat Gaćinović iz Ajntrahta prešao u Hofenhajm: Trebao mi je novi izazov

HOFENHAJM - Trebinjski fudbaler Mijat Gaćinović teška srca je napustio Ajntraht i prešao u Hofenhajm. To je uradio jer mu je, kako je rekao, trebao novi izazov u karijeri.

Sjajno krilo pet godina je provelo u Frankfurtu. U redovima “orlova” potpuno se adaptirao na zahtjevnu Bundesligu, postizao neke od ključnih golova za tim, izborio se za status srpskog A reprezentativca... Pa ipak, došlo je vrijeme za rastanak.

Trebinjac je sreću potražio u novoj sredini, ekipi koja je prošlu sezonu završila na šestom mjestu i koja će na jesen igrati u Ligi Evrope. Momak koji je 2013. sa “orlićima” pokorio Evropu, a dvije godine kasnije i svijet, sarađivaće sa trenerom Sebastijanom Henesom, koji je takođe novo lice u klubu.

- Iako je odlazak Ajntrahta najteža odluka koju sam do sada donio, trebao mi je novi izazov. Tražio sam klub čiji stil igre se poklapa sa mojim tehničkim karakteristikama - izjavio je Gaćinović.

Srpski as sa sjetom je govorio o bivšem klubu jer je, kako kaže, uživao u svakoj od pet sezona.

- Moja porodica i ja smo se osjećali kao kod kuće. Definitivno ću se jednom vratiti u Frankfurt, možda da živim tamo kada završim karijeru. Bilo je zabavno, klub mi je mnogo toga omogućio. Hvala na svemu i zbogom - poručio je 25-godišnji Gaćinović.

U Hofenhajmu nisu skrivali oduševljenje što su dobili polivalentnog fudbalera. Direktor Aleksander Roze je izjavio da sa nestrpljenjem očekuje da vidi Mijata na djelu.

- U ekipu nam stiže uzbudljiv igrač sa profilom kakvog nismo imali do sada. Gaćinović je raznovrstan, tehnički potkovan, jak i brz vezista koji nam, s obzirom na svoje karakteristike, pruže mnoge opcije u oba pravca - istakao je Roze.

Gaćinović je u karijeri podigao četiri trofeja. Pored pomenutih medalja sa “orlićima”, sa Vojvodinom je osvojio nacionalni Kup, dok je isti pehar uzeo i sa Ajntrahtom.

Srpski trio

Tokom sezone 2018/19 Ajntraht je nosio epitet srpski, pošto su, pored Gaćinovića, dres frankfurtskih “orlova” nosili i Luka Jović i Filip Kostić. Jović je prošle sezone prešao u Real Madrid, i Mijat je digao sidro, a neće biti iznenađenje ako isto učini i Kostić, pošto je za njegove usluge zainteresovano više klubova. Tako bi srpsku čast mogao da brani samo mladi napadač Dejan Joveljić, ukoliko ga klub ne pošalje na novu pozajmicu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana