Trebinjac Mijat Gaćinović iz Ajntrahta prešao u Hofenhajm: Trebao mi je novi izazov

Dejan Marić
Trebinjac Mijat Gaćinović iz Ajntrahta prešao u Hofenhajm: Trebao mi je novi izazov

HOFENHAJM - Trebinjski fudbaler Mijat Gaćinović teška srca je napustio Ajntraht i prešao u Hofenhajm. To je uradio jer mu je, kako je rekao, trebao novi izazov u karijeri.

Sjajno krilo pet godina je provelo u Frankfurtu. U redovima “orlova” potpuno se adaptirao na zahtjevnu Bundesligu, postizao neke od ključnih golova za tim, izborio se za status srpskog A reprezentativca... Pa ipak, došlo je vrijeme za rastanak.

Trebinjac je sreću potražio u novoj sredini, ekipi koja je prošlu sezonu završila na šestom mjestu i koja će na jesen igrati u Ligi Evrope. Momak koji je 2013. sa “orlićima” pokorio Evropu, a dvije godine kasnije i svijet, sarađivaće sa trenerom Sebastijanom Henesom, koji je takođe novo lice u klubu.

- Iako je odlazak Ajntrahta najteža odluka koju sam do sada donio, trebao mi je novi izazov. Tražio sam klub čiji stil igre se poklapa sa mojim tehničkim karakteristikama - izjavio je Gaćinović.

Srpski as sa sjetom je govorio o bivšem klubu jer je, kako kaže, uživao u svakoj od pet sezona.

- Moja porodica i ja smo se osjećali kao kod kuće. Definitivno ću se jednom vratiti u Frankfurt, možda da živim tamo kada završim karijeru. Bilo je zabavno, klub mi je mnogo toga omogućio. Hvala na svemu i zbogom - poručio je 25-godišnji Gaćinović.

U Hofenhajmu nisu skrivali oduševljenje što su dobili polivalentnog fudbalera. Direktor Aleksander Roze je izjavio da sa nestrpljenjem očekuje da vidi Mijata na djelu.

- U ekipu nam stiže uzbudljiv igrač sa profilom kakvog nismo imali do sada. Gaćinović je raznovrstan, tehnički potkovan, jak i brz vezista koji nam, s obzirom na svoje karakteristike, pruže mnoge opcije u oba pravca - istakao je Roze.

Gaćinović je u karijeri podigao četiri trofeja. Pored pomenutih medalja sa “orlićima”, sa Vojvodinom je osvojio nacionalni Kup, dok je isti pehar uzeo i sa Ajntrahtom.

Srpski trio

Tokom sezone 2018/19 Ajntraht je nosio epitet srpski, pošto su, pored Gaćinovića, dres frankfurtskih “orlova” nosili i Luka Jović i Filip Kostić. Jović je prošle sezone prešao u Real Madrid, i Mijat je digao sidro, a neće biti iznenađenje ako isto učini i Kostić, pošto je za njegove usluge zainteresovano više klubova. Tako bi srpsku čast mogao da brani samo mladi napadač Dejan Joveljić, ukoliko ga klub ne pošalje na novu pozajmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana