Traže da ekipe iz Druge ABA igraju Ligu BiH

G.S.
Traže da ekipe iz Druge ABA igraju Ligu BiH

BANjALUKA - Devet košarkaških klubova koji će iduće sezone igrati u Ligi BiH izrazilo je nezadovoljstvo prijedlogom KS BiH da učesnici Druge ABA lige ne igraju prvi dio prvenstva, a to jedino tolerišu Igokei, koja se takmiči u elitnom rangu Jadrana i ima šansu da se domogne grupne faze FIBA Lige šampiona.

U Drugoj ABA ligi iduće sezone igraće Široki i Spars, a očekuje se da banjalučki Borac dobije i prihvati specijalnu pozivnicu za nastup.

- Povodom raznoraznih spekulacija i poluinformacija u vezi sa početkom i sistemom takmičenja u narednoj sezoni Lige BiH, naši klubovi imaju potrebu da još jednom iznesu stavove i zahtjeve koje su u kratkim crtama na sastanku klubova u Sarajevu iznijeli naši predstavnici. Naši klubovi očekuju da KS BiH nađe rješenje kojim bi klubovi bili podržani, a ne dijeljeni na “velike” i “male ili na klubove iz velikih i malih sredina. Na sastanku u Sarajevu učesnici Lige BiH imali su većinski stav da je od starta moraju igrati učesnici Druge ABA lige, a da klub koji igra prvu ABA ligu i neko evropsko takmičenje može da se priključi u drugom dijelu prvenstva. Taj stav je podržalo 11 klubova, a protiv njega su bila tri kluba. Mišljenja smo da bi bilo kakvo prekrajanje volje ogromne većine klubova vodilo urušavanju lige, koja je i ovako na veoma niskom nivou - navedeno je dopisu koji su potpisali predstavnici Čapljine, Kaknja, Mladosti, Bosne Rojal, Bratunca, Proma, Leotara, Zrinjskog i Posušja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana