Toni Jović vratio se na Gradski stadion poslije pet i po godina: Zbog Borca vozio 24 sata

Darko Pašagić
Toni Jović vratio se na Gradski stadion poslije pet i po godina: Zbog Borca vozio 24 sata

BANjALUKA - Doskorašnji krilni napadač španskog Agiljasa Toni Jović do kraja sezone nosiće dres Borca, u koji se vraća poslije pet i po godina.

Ovaj 29-godišnji hrvatski internacionalac ne krije oduševljenje što će ponovo biti član kluba sa Gradskog stadiona, na kojem je boravio od jula 2014. do avgusta 2016. godine i odigrao 61 utakmicu. Nakon dogovora sa “crveno-plavima” svojim automobilom krenuo je na put sa Pirinejskog poluostrva kroz Francusku, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, dok je u Banjaluku trebalo da stigne jutros poslije više od 24 sata vožnje.

- Čuo sam se čelnicima Borca prije nekoliko dana i sve smo se već tada manje, više dogovorili. Zbog svega toga sam i otputovao u Španiju, gdje sam preksinoć raskinuo važeći ugovor, koji sam imao do ljeta. Dogovor je do budem član Borca do kraja sezone, a poslije vidjećemo. Igrama i zalaganjem u prvom mandatu među “crveno-plavima” sam zaslužio poštovanje navijača i već dobijam poruke podrške. To mi je izuzetno drago i srećan sam što se vraćam u klub u kojem sa proveo veoma lijepe trenutke - rekao je Jović.

Malo je poznato da Jovića za najveći grad Srpske osim lijepih fudbalskih trenutaka provedenih prvo u Borcu, a potom i u Krupi veže još nešto mnogo dragocjenije.

- Na neki način sam “banjalučki zet”. Naime, suprugu, koja je iz Teslića sam upoznao u Banjaluci dok je studirala, tako da nam povratak i te kako odgovora. Bilo nam je dosta teško u Španiji sa malim djetetom, a sada će biti super. Bićemo daleko bliži našim porodicama i sigurno će nam biti daleko lakše - istakao je Jović.

Vjeruje da će sa Borcem uspjeti da izbori treći uzastopni izlazak Banjalučana na evropsku scenu.

- Dobro sam upoznat sa situacijom u Premijer ligi i jasno je da je Zrinjski daleko odmakao, ali ravnopravno konkurišemo za drugo mjesto ili osvajanje Kupa BiH. Mislim da je ova ekipa sposobna za tako nešto - nastavio je Jović.

Jedva čeka da se priključi saigračima.

- Nadam se da ću već danas biti na treningu, a sutra putujemo za Antaliju, gdje ću pokušati da se izborim za što bolji status. Svi smo svima konkurencija, nezahvalno je govoriti da li ću biti prvotimac, jer nisam obavio nijedan trening s ekipom, ali dolazim iz takmičarskog ritma, jer u Španiji nismo imali pauzu osim nekoliko dana oko Nove godine. U nedjelju smo igrali u prvenstvu, a posljednji put igrao sam prije dvije sedmice, tako da sam spreman već za utakmice. Vjerujem da će mi biti lakše da uđem u period priprema u turskoj Antaliji - dodao je Jović.

Dujaković otišao

Vezni igrač Nikola Dujaković od juče nije više član Borca. Ovaj 25-godišnji fudbaler ponikao je na Gradskom stadionu, ali je 2015. godine postao član Krupe, u kojoj je proveo šest sezona, a onda se prošlog ljeta vratio među “crveno-plave”. Imao je ugovor do ljeta, ali je došlo do sporazumnog prekida saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana