Toni Jović: Meč sa Olimpikom ključan za opstanak Krupe

Siniša Kotaraš
Toni Jović: Meč sa Olimpikom ključan za opstanak Krupe

BANjALUKA - Nakon puna 23 kola fudbaleri Krupe napokon su uspjeli da pobjegnu iz zone ispadanja i trenutno su na desetom mjestu sa 25 bodova, koliko ima i Olimpik na poziciji niže, dok je Radnik posljednji sa 22.

Premijerligaš iz kanjona Vrbasa upravo je preko Radnika stigao u mirniju zonu, a minimalan trijumf od 1:0 ujedno je prvi ostvaren u mečevima sa ekipom iz Bijeljine. Strijelac jedinog gola bio je Toni Jović koji naglašava kako će biti posebno srećan ukoliko ovaj pogodak na kraju donese opstanak Krupi.

- Eto, poklopilo se da sam se prvi put u dresu Krupe upisao u strijelce i to veoma važnom meču za sve nas. Utakmica je bila veoma tvrda, teška za oba rivala, sa jako malo šansi. Uspio sam da iskoristim odličnu asistenciju Ajdina Redžića i zatresem mrežu gostiju. Imao sam namjeru da šutiram iz prve, ali sam krajičkom oka vidio da jedan odbrambeni fudbaler ide na mene, okrenuo se i, ispalo je i efektno i najbolje za nas - objasnio je Jović način na koji je postigao pobjedonosni pogodak.

Krupi je u posljednja tri kola, prema nekim procjenama, dovoljno da osvoji tri boda, a Jović smatra kako njegov klub može i više od toga.

- Šta da kažem, najljepše bi bilo da pobijedimo sve tri utakmice do kraja. Šalu na stranu, u dobroj smo seriji, forma nam je u usponu i idemo punom snagom do kraja, pa kako bude. Za nas će odlučujuća utakmica biti ona sa Olimpikom jer ko nju dobije, sigurno ostaje u ligi. Vjerujem da ćemo to biti mi jer ovaj klub zaslužuje mjesto među najboljima - dodao je Jović kojeg ugovor sa Krupom veže do kraja prvenstva.

U stručnom štabu Krupe svjesni su da se nalaze na korak od ispunjenja jedinog cilja, ali da još predstoji 270 minuta velike borbe.

- Sada je sve u našim rukama i napokon sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pokušaćemo u Mostaru iznenaditi Zrinjski i srušiti još jednu negativnu tradiciju. Pod Bijelim Brijegom do sada nismo osvojili ni jedan bod i možda je vrijeme da to sada uradimo. Pobjeda nad Radnikom dala nam je vjetar u leđa i ako budemo pravi, svašta je moguće - istakao je trener Krupljana Siniša Mrkobrada.

Krupa u prednosti

Postoji teoretska mogućnost da na kraju 33. kola tri kluba, Krupa, Olimpik i Radnik završe sa istim brojem bodova. Ukoliko se to desi biće napravljena mini-tabela sa međusobnim učinkom i u tom slučaju Krupa bi naredne sezone bila član Premijer lige. Po tom scenariju, Krupa je u međusobnim duelima imala najviše osvojenih bodova, drugi bi bio Radnik, a treći Olimpik, ali to Bijeljincima i Sarajlijama ne bi mnogo vrijedjelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana