Tijana Bošković: Zlato sa OI bilo bi kruna generacije

Milan Zubović
Tijana Bošković: Zlato sa OI bilo bi kruna generacije

Bileća - Novo zlato sa Evropskog prvenstva Tijana Bošković donijela je u svoje rodno mjesto da sa svojim Bilećanima proslavi titulu šampiona -Starog kontinenta, ali i priznanje za najkorisniju igračicu takmičenja.

Dvorana u Bileći koja odnedavno nosi njeno ime bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a sugrađani nisu štedjeli dlanove da pozdrave najčuveniju Bilećanku u svijetu.

- Povratak u moju Bileću najljepši je osjećaj poslije takmičenja. Doći kući kada se sve smiri i pogase sva svjetla nakon pompe i velikog uspjeha najdraža je stvar na svijetu. Tu sam odrasla, započela karijeru i uvijek osjećam podršku, ali ona ne dolazi samo iz Bileće već i iz cijele Republike Srpske te Srbije. To uvijek daje motiv više da budemo bolje i jače. Moji Bilećani ponovo su napravili lijep gest i nadam se da ćemo se za godinu ponovo okupiti istim povodom - izjavila je Boškovićeva za “Glas Srpske”.

Kada je kazala za godinu mislila je na Olimpijske igre u Tokiju gdje će pokušati da naprave korak više u odnosu na Rio de Žaneiro kada su bile srebrne.

- Zlato sa Olimpijskih igara bilo bi kruna svega jer smo pokazale koliko možemo, ali o tome nećemo da pričamo. Jednostavno još je rano i hoćemo da uživamo evropskom zlatu, odbrani titule kojom smo izvadile vizu za Tokio. Time treba da budemo zadovoljni i trenutno ne opterećujemo se narednim Igrama - istakla je Boškovićeva.

Trijumfom u Ankari treću godinu zaredom stigla je do zlata (dva evropska i jedno svjetsko) i treći put bila proglašena za MVP turnira.

- Ne bih se složila sa konstatacijom da je lakše prvi put osvojiti zlato nego odbraniti jer je svaki put bilo teško na neki svoj način. Bilo je potrebno dosta truda i rada da bi stigle do zlata. Možda je rezultatski djelovalo lakše da smo 2017. stigle do titule jer smo izgubile samo dva seta, ali svaki put smo se morale mnogo namučiti. Sada smo u polufinalu dobile Italiju, a u finalu Tursku tako da niko ne može reći da su to slabi protivnici - naglasila je Boškovićeva.

Finale je bilo u Ankari gdje je 15.000 navijača davalo vjetar u leđa domaćim igračicama, ali su izabranice Zorana Terzića sve to prevazišle i u pet setova stigle do trijumfa mada je u odlučujućem setu situacija bila dramatična jer su gubile sa tri poena razlike.

- Bilo je zanimljivo igrati u takvom ambijentu koji se ne viđa često jer je atmosfera bila fenomenalna. Iako smo gubile sa 6:9 u taj brejku nijednog trenutka nismo pomislile da možemo izgubiti i vjerovale smo u sebe pošto imamo dovoljno iskustva. Bile smo smirene i stigle do prekreta i zlata - kazala je Boškovićeva.

 

Jedino o čemu razmišlja je odmor

Poslije priprema, nastupa na prvenstvu, proslave, prijema... jedino o čemu Tijana razmišlja je odmor i nada se

- Odmor je konačno stigao i nekih sedam dana imaću samo za sebe i najuži krug najdražih ljudi. Reprezentativna sezona dugo traje, veliki je broj takmičenja i stoga jedva čekamo da malo predahnemo pošto nam uskoro počinju pripreme u klubovima kojima ćemo se priključiti početkom oktobra - rekla je Boškovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana