Teodora Đukić viceprvak Balkana

Srna
Foto: srna

BANjALUKA, - Član banjalučkog Karate kluba "Bušido" Teodora Đukić, osvojila je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Poreču, nastupajući u sastavu reprezentacije BiH. Đukićeva je osvojila srebrnu medalju u disciplini kumite do 36 kilograma u kategoriji djevojčica 2010. godište i ovo joj je najbolji zvanični međunarodni rezultat, saopšteno je iz Karate kluba "Bušido".

Trener Karate kluba "Bušido" Draško Milovanović izjavio je Srni da je Đukićeva za nastup na Balkanskom prvenstvu prošla kvalifikacije od Prvenstva regije Krajina, Prvenstva Republike Srpske i finalni kvalifikacioni turnir Prvenstvo BiH. "Na svim tim turnirima Teodora je osvojila zlatnu medalju, bila je prvak regije Krajina, prvak Republike Srpske i prvak BiH i tim rezultatima ostvarila plasman na Balkanskom prvenstvu, koje je od 15. do 17. oktobra održano u Poreču", rekao je Milovanović.

On je naveo da je Teodora Đukić na Balkanskom prvenstvu imala pet mečeva od kojih je četiri pobijedila, a u finalu je bilo neriješeno 3:3. "U karateu postoji pravilo prvog poena u slučaju neriješenog rezultata, onaj koji prvi napravi poen taj je pobjednik, tako da smo na taj način izgubili finalni meč. Jako blizu je bila i te zlatne medalje", istakao je Milovanović.

Iz Karate kluba "Bušido" napominju da su, osim Đukićeve, još četvorica njihovih sportista obezbijedili učešće na Prvenstvu u Poreču - Kristijan Dimitrić, Mihajlo Jakovljević, Mirko Atelj i Vladimir Lugonja. "Ostvarili smo tri plasmana na peto mjesto i jedno sedmo mjesto, bili smo jako blizu još nekih medalja, ali nedostajalo je malo sportske sreće", naveo je Milovanović.

Osim Đukićeve iz Republike Srpske, a u sastavu reprezentacije BiH, još dvoje sportista iz Banjaluke osvojilo je medalje. Bronzu su osvojili Tatjana Štrbac iz "Sinđelića" i Veljo Milišić iz Kluba "16-a", dok je srebrnu medalju osvojila član bijeljinskog Karate kluba "Unsu" Marija Gavrilović.

Na prvenstvu Balkana u Poreču, koje je od 15. do 17. oktobra održano za djecu do 13 godina, a uporedo i za seniore i veterane u muškoj i ženskoj konkurenciji, učestvovalo je 885 karatista iz Hrvatske kao domaćina, zatim Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Turske, Srbije, Grčke, samoproglašenog Kosova, Slovenije i BiH. U ukupnom plasmanu najuspješnija je bila reprezentacija Srbije, dok je druga po uspješnosti bila reprezentacija BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana