Tekstilac još bez zaokruženog tima

Siniša Kotaraš
Tekstilac još bez zaokruženog tima

DERVENTA - Situacija u redovima Tekstilca nije sjajna, ali predsjednik kluba Predrag Drinić ističe kako sve to nije tako crno, te da će popularni “krojači” sigurno uspjeti da zadrže status prvoligaša Srpske na kraju narednog prvenstva.

- Tekstilac je prošle godine obilježio 100 godina postojanja i mi, kako smo preživjeli taj vijek, preživjećemo i ovu godinu koja, ruku na srce, nije nimalo jednostavna. Zato se ne zatrčavamo sa izjavama, samo ću vam reći da je naša osnovna ambicija da zadržimo prvoligaški status, a kada kompletiramo ekipu, onda ćemo moći da mnogo realnije vidimo gdje smo i koliko možemo. Računamo na većinu igrača koji su tu bili i protekle sezone - tvrdi Drinić.

S druge strane, trener Čedomir Ćulum muku muči kako da odradi trening jer na okupu ima samo kadete i juniore.

- Još nemamo nijednog igrača pod ugovorom, tako da su na treninzima samo ovi golobradi momci. Istina, do petka su tu bili i igrači koji su nosili dres Tekstilca prošle sezone te su iščekivali da će neko s njima porazgovarati o produžetku saradnje. Problem je u tome što još nije održana skupština kluba pa ne znamo na čemu smo, odnosno čime raspolažemo - kategoričan je Ćulum.

Ono što je dobro za Tekstilac je da će gradska vlast, kao i prethodnih godina, biti uz klub.

- Sa gradskim vlastima nikada nismo imali problema i one su uvijek bile uz klub, a tako će biti i sada. Naravno, shvatamo njihove probleme, virus korona je prouzrokovao da nam je ekonomija u totalnoj dubiozi i jasno je da u takvoj situaciji prvo strada sport. Nama je dotok novca bitno umanjen i moramo da pronađemo način kako da to prevaziđemo - kazao je Drinić.

Prema njegovim riječima, i pored svih problema urađeno je dosta na i oko stadiona, a određeni radovi su još u toku.

- Uveliko je u toku izgradnja novih svlačionica te rekonstrukcija infrastrukture, gdje dograđujemo još 750 metara kvadratnih korisnog prostora - zaključio je prvi čovjek Tekstilca.

Izvinjenje

Tekstilac je u subotu trebalo da otputuje u Mrkonjić Grad i sa Slobodom odigra prijateljsku utakmicu, ali je taj meč ipak otkazan.

- Jednostavno, nismo imali igrački kadar da odigramo taj susret i morali smo da otkažemo utakmicu. Čuo sam se sa trenerom Slobode Igorom Mirkovićem kojem se i ovim putem izvinjavam zbog toga što nismo došli - rekao je Ćulum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana