“Teatar snova” za uživanje i odrastanje

Agencije
“Teatar snova” za uživanje i odrastanje

MANČESTER - Dobra igra fudbalera Partizana protiv Mančester junajteda prije dvije sedmice nije bila nagrađena bodovima, ali “crno-bijeli” ponovo moraju biti barem na istom, vjerovatno i višem nivou ukoliko žele da se nadaju nečem u duelu na “Old Trafordu” (21 čas).

Svima je jasno da su “crveni đavoli” daleko od nivoa na kojem su nekada igrali pod vođstvom Aleksa Fergusona, magija Olea Gunara Solskjera s početka mandata odavno je izblijedjela, od vremena kada su većini klubova Starog kontinenta noge drhtale pri samoj pomisli na gostovanje u Mančesteru.

Međutim, još od trenutka kada je postalo jasno da su “crno-bijeli” u grupi sa “đavolima”, svi igrači Partizana, naročito oni mlađi, čekali su ovaj trenutak.

Zaigrati na “Teatru snova” velika je privilegija koju dobije samo mali broj fudbalera tokom karijere.

Zato momci Save Miloševića treba da uživaju u svakom trenutku, a, naravno, i pokušaju da ponove partiju iz Beograda.

- Bilo bi idealno kad bismo ponovili sve ono što smo radili u prvoj utakmici i da odigramo još pet, deset odsto bolje. Ukoliko uspemo da izdržimo pritisak velikog, čuvenog stadiona i pritisak na terenu u prvom poluvremenu, onda možda i imamo neke šanse - rekao je Milošević.

Iako je istakao da će njegov tim igrati napadački u Beogradu nema sumnje da će odbrana biti na velikim mukama, pa Strahinju Pavlovića i Bojana Ostojića očekuje veliki posao, dok će i bekovi Nemanja Miletić i Slobodan Urošević biti na velikom testu.

Ispred posljednje linije očekuje se nastup Saše Zdjelara i Birbasa Natha, dok bi po krilima trebalo da djeluju Sejduba Suma i Zoran Tošić, a u napadu vjerovatno Takuma Asano i Umar Sadik.

- Najbitnije je da naša defanziva odradi posao na najvišem mogućem nivou. Da pokušamo da ne primimo gol, a mislim da ćemo ga dati. Znamo kako igraju. Možda će opet ući opreznije, sa trojicom štopera u poslednjoj liniji, ali videli smo da i mi možemo da budemo opasni, da umemo da zapretimo - optimista je mladi Pavlović.

U Mančesteru, s druge strane, respektuju Partizan, ali poručuju da je pobjeda imperativ, jer žele da izbjegnu bilo kakve kalkulacije u posljednja dva kola.

- Idemo po tri boda protiv tima koji će se braniti i ići na kontre. Brzi su, moramo da obratimo pažnju - rekao je vezista “crvenih đavola” Fred.

 

Grupa L

1. Mančester j.     3    2    1    0    2:0    7
2. AZ Alkmaar      3    1    2    0    8:2    5
3. Partizan           3    1    1    1    4:4    4
4. Astana                3    0    0    3    1:9    0

Astana - AZ Alkmar (16.55), Mančester junajted - Partizan (21).
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana