Tankosić: Osigurati maksimalnu bezbjednost učesnika i posjetilaca biciklističke trke "Beograd-Banjaluka"

Srna
Tankosić: Osigurati maksimalnu bezbjednost učesnika i posjetilaca biciklističke trke "Beograd-Banjaluka"

KOZARSKA DUBICA- Međunarodna biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" koja u nedjelju, 25. aprila, jednom od svojih trasa prvi put prolazi kroz Kozarsku Dubicu, biće adekvatno pripremljena da bi bezbjednost učesnika i posjetilaca bila na maksimalnom nivou, rekao je zamjenik načelnika ove opštine Marko Tankosić.

On je naveo da se na relaciji Međunarodne biciklističke trke "Beograd- Banjaluka", koja se vozi u nedjelju od Prijedora, preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša, do Banjaluke, očekuje 170 učesnika iz više od 30 zemalja.

"Događaj će pratiti više desetina medijskih ekipa, te je nesporan njegov značaj za turističku ponudu naše opštine. Važno je zato da tog dana Kozarska Dubica i njeni stanovnici budu prezentovani u najljepšem svjetlu", rekao je Tankosić novinarima.

On je dodao da je tim povodom u Kabinetu načelnika opštine danas održan sastanak na kojem je dogovoreno da se adekvatno pripremi i očisti dionica duga 36,7 kilometara kojom će učesnici međunarodne biciklističke trke proći kroz područje opštine Kozarska Dubica.

Tankosić je precizirao da je dogovoreno da se urede bankine, saniraju oštećenja na putevima, pokose travnate površine i izvrše drugi segmenti uređenja grada.

On je rekao da je definisano policijsko obezbjeđenje skupa, pripravnost zdravstvene i vatrogasne službe, te uloga komunalne policije u obezbjeđenju parking prostora i saobraćajnica.

Tankosić kaže da će na trasi trke u Kozarskoj Dubici u nedjelju, 25. aprila, biti na snazi privremena blokada saobraćaja od 11.00 do 14.00 časova, te zatvoren parking ispred i iza zgrade opštinske uprave.

On je poseban apel uputio građanima da u periodu održavanje trke ne saobraćaju svojim vozilima, uključujući i stanare zgrada u užem centru grada.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici nadležnih opštinskih odjeljenja, službi i organizacija, te komandir policije, rukovodilac komunalnog preduzeća i predstavnik preduzeća "Prijedor putevi".

Krećući se magistralnim putem Prijedor-Kozarska Dubica trka će nakon Knežice i Međuvođa, u grad ući kroz Cvijićevu ulicu, proći Kninskom ulicom, te vozeći kroz Trg narodnih heroja i Dubičku ulicu kraj graničnog prelaza izaći u Ulicu Mladena Stojanovića, nastaviti Preobraženjskom, a potom izaći na tranzit i voziti magistralnim putem prema Gradišci.

Učesnik Međunarodne biciklističke trke "Beograd- Banjaluka", koja će se u nekoliko trasa voziti od 22. do 25. aprila, je i mladi Dubičanin Marko Kondić koji vozi za reprezentaciji BiH.

Iz Opštinske uprave Kozarska Dubica pozivaju građane da svojim prisustvom podrže učesnike trke, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana