Takmičenje u Ligi BiH startuje ovog vikenda: Košarkaši konačno na terenu

Milan Zubović
Takmičenje u Ligi BiH startuje ovog vikenda: Košarkaši konačno na terenu

BANjALUKA - Nesuglasice, prepirke, odgađanja... u Ligi BiH stavljeni su ad akta i svi košarkaški klubovi konačno će izaći na parket ovog vikenda, kada su na rasporedu utakmice drugog kola.

Dva meča prvog kola igrana prošlog vikenda biće registrovana postignutim rezultatom, dok će preostali biti igrani sredinom iduće sedmice. Početak šampionata donio je rasterećenje igračima i trenerima, jer konačno znaju kako da se spremaju za nova iskušenja.

- Jedva smo dočekali da krene takmičenje i svi smo srećni zbog toga. Kašnjenje je napravilo probleme svim timovima, a igrači su bili zabrinuti za svoj status i onaj ko kaže da zna u kakvom mu je stanju ekipa, taj nije normalan. Nadamo se da pauza od kontrolnih utakmica nije ostavila traga te da ćemo biti spremni za nove izazove - rekao je trener Mladosti Tihomir Mustapić.

Njegova ekipa gostovaće kod Bosna Rojala koji je već igrao protiv Posušja.

- Zdravi smo, dobro treniramo i potpuno spremni dočekujemo ovaj meč. Gledao sam Bosnu, jako ozbiljna ekipa, mada meč sa Posušjem ne treba smatrati njihovim maksimumom jer mogu još mnogo bolje. Naša energija mora da bude na visokom nivou i samo u tom slučaju možemo se nadati trijumfu - dodao je Mustapić.

Treću godinu zaredom ekipa Bratunca novu sezonu otvara susretom protiv Proma, čiji trener Boban Ninić ima velikih problema zbog povrede plejmejkera Roberta Kartrajta.

- Čeka nas prvo kolo u kojem imamo veliku želju da sezonu započnemo pobedom. Imamo manjih problema sa povredama, ali se nadamo da će svi stisnuti zube i dati svoj maksimum. Nadam se da ćemo imati podršku publike koja nam je jako nedostajala prethodne sezone - rekao je trener Bratunca Ognjen Radić.

U drugom kolu sastaju se, subota: Spars - Čelik (17), Bosna Rojal - Mladost (17), Bratunac - Promo (18), Zrinjski - Radnik (18), Leotar - Sloboda (19), Široki - Posušje (20). Slobodan je Borac.

Leotar

Prvi rival Leotara biće Sloboda, a najiskusniji član trebinjskog tima Nikola Đurasović srećan je zbog početka.

- Nakon niza peripetija srećni smo što konačno počinje takmičenje. Generalno, malo smo kasnili sa početkom priprema, tako da nam je ovo odgađanje od sedam dana dobrodošlo i sada smo spremni za susret sa Slobodom. Tuzlaci imaju odličan tim, dobro sklopljen, i znam da će meč biti veoma borben. Moramo fizički dobro da se pripremimo za utakmicu ako želimo trijumf - rekao je Đurasović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana