Svjetska imena obećavaju vrhunski tenis

Milan Zubović
Svjetska imena obećavaju vrhunski tenis

Banjaluka - Na ovogodišnjem US openu u Njujorku nastupio je 21 teniser koji je nekada igrao na banjalučkom čelendžeru, što dovoljno govori o jačini turnira u gradu na Vrbasu proteklih godina, a prema riječima organizatora i predstojeći, 17. po redu, biće takođe veoma kvalitetan.

Prvi put takmičenje će nositi ime Srpska open, dok nagradni fond iznosi 85.000 evra, plus hospitaliti, a imena prijavljenih igrača obećavaju vrhunski tenis na terenima Mladosti u parku “Mladen Stojanović”. Glavni dio turnira počeće u ponedjeljak, dok će kvalifikacije biti igrane u subotu i nedjelju.

- I ove godine turnir je veoma jak, iako ne izgleda tako ako se baci pogled na rang-listu tenisera. Ranije smo imali dva ili tri igrača iz prvih 100 na svijetu, ali renking ovih tenisera uopšte ne treba da zavarava. Stižu nam Janko Tipsarević, Tomaš Beluči, Karlos Berlok, Pablo Anduhar... koji su vrhunski igrači i suvišno je govoriti o njihovim imenima - izjavila je direktor turnira Lana Popović.

Prvi nosilac je Laslo Đere, mada je on pozvan u Dejvis kup selekciju Srbije pa je njegov nastup pod znakom pitanja, baš kao i Peđa Krstin, te ih je teško očekivati u Banjaluci.

- Čuli smo za to, ali od ATP-a nismo dobili zvaničan dopis o njegovom odustajanju, tako da je on i dalje prvi nosilac. Nastup je otkazao Džej Klark, koji će igrati za Dejvis kup reprezentaciju Velike Britanije - istakla je Popovićeva.

Prvi put u gradu na Vrbasu trebalo bi da nastupe Stefano Travalja i Janik Hanfman, koji su bili učesnici ovogodišnjeg posljednjeg grend slema u Njujorku.

 - S ponosom mogu reći da je za Srpska open veoma bitno da na njemu igra Tipsarević jer doprinosi popularizaciji tenisa. Očekujem da mu turnir u Banjaluci bude odskočna daska za povratak među najbolje na svijetu - rekao je direktor Mladosti Siniša Simeunović.

Predsjednik TS RS i predsjednik Organizacionog odbora čelendžera Draško Milinović istakao je da je sve spremno za početak Srpska opena.

- Ponosni smo što ove godine čelendžer nosi ime Srpska open kao otvorena prvenstva nekih velikih država. Malo smo manji, ali i najveći kada je riječ o čelendžerima u regionu. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini svima koji posjete Banjaluku i Srpsku - rekao je Milinović.

Šminkanje terena

Radnici sređuju terene Mladosti na kojima će biti igrani mečevi, pa je rekonstruisan centralni teren, kao i teren broj jedan koji je dobio novu ogradu, dok su i ostali osvježeni i na njima su uklonjeni nedostaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana