Svečano otvoren "Fis kup Jahorina"

Srna
Svečano otvoren "Fis kup Jahorina"

JAHORINA - Međunarodno takmičenje u alpskom skijanju "Fis kup Jahorina 2021" na kojem učestvuju 70 takmičari iz 20 zemalja, svečano je otvoren večeras na Jahorini.

Takmičenje je otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović koja je rekla da će međunarodna trka biti organizovana uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Ona je čestitala organizatoru koji je uspio da u teško i izazovno vrijeme dovede u Republiku Srpsku oko 20 reprezentacija iz svijeta i što uspješno promovišu sport, motivišu mlade ljude i organizuju međunarodna takmičenja.

Davidovićeva je napomenula da su resorno ministarstvo i Vlada u prošloj godini, koja je bila izazovna i teška, uspjeli pružiti značajniju podršku sportskim klubovima i organizacijama u Srpskoj, pa tako i Smučarskom klubu "Jahorina".

Predsjednik Smučarskog kluba "Jahorina" Vlado Milojević rekao je da će trke u alpskoj disciplini slalom sutra i u nedjelju, 24. januara biti održane na stazi Veleslalom-Skočine i za takmičare će ujedno biti test za Evropa kup.

On je zahvalio je Vladi Republike Srpske, resornom Ministarstvu, Olimpijskom centru, gradu Istočno Sarajevo, opštinama Pale i Trnovo kao i ostalim sponzorima koji su dali podršku u organizaciji trke.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da su sada najbolji uslovi za takmičenje na Jahorini.

"Spremni smo i imamo homologaciju za sve četiri discipline na 11 staza. Ovo je prvi korak do Evropa kupa, nakon čega slijedi Svjetski kup", naglasio je Ljevnaić i istakao da će se potruditi da daju maksimum kako bi tehnički delegat bio zadovoljan.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek zahvalio je Vladi i ministru Davidović i dodao da je ovo samo jedan korak do Evropa kupa koji će, smatra, sigurno dobiti.

"Najviše se zahvaljujem porodici Đoković, koji su nam dali ono najvažnije, svoje ime da se služimo njime", rekao je Elek.

Tehnički delegat Matjaž Vrecel rekao je da mu je drago što je opet na planini, da su se tu uvijek održavale dobre trke, tako da ne brine ni za sutrašnju trku, koja će sigurno ići po planu.

Počasni gost planine je Goran Đoković, stric najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, koji kaže da je posljednji put bio na Jahorini prije četiri godine, te da ne može da je prepozna.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je nadu da Fis trka biti samo uvod u Evropa kup, koji će, kako je naveo, zahvaljujući podršci tehničkog delegata sigurno i dobiti. "Ono što Olimpijski centar postiže u ovom periodu je za svaku pohvalu", rekao je Jugović.

Favoriti Fis trke su takmičari sa Jahorine - Marko Šljivić koji vozi za reprezentaciju BiH i Strahinja Stanišić koji će predstaviti reprezentaciju Srbije.

Takmičenje se održava u organizaciji Smučarskog kluba "Jahorina", u saradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana