Svečano otvoren “Doboj open 2019”

Srna
Svečano otvoren “Doboj open 2019”

Doboj - Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić večeras je svečano otvorio teniski ITF fjučers turnir “Doboj open 2019”, čiji je nagradni fond 25.000 dolara.

Jerinić je istakao da je ovaj turnir jedan od najznačajnijih sportskih događaja u gradu i da Tenski klub Doboj, kao najorganizovaniji, zaslužuje podršku Gradske uprave u organizovanju ovakve manifestacije.

Supervizor Turnira Vladimir Erg ocijenio je kvalitetnim ovogodišnji turnir “Doboj open” i dodao da veći nagradni fond privlači i bolje plasirane igrače.

Erg je rekao da su tereni pripremljeni za nastavak mečeva iz glavne grupe.

Predstavnik Teniskog kluba Doboj Miodrag Marković rekao je da je ovogodišnju turnir jedan od najjačih do sada.

“Prema novim propozicijama Međunarodne teniske federacije, samo finalisti osvajaju bodove. Pobjedniku će pripasti tri ATP boda i 3.600 dolara, a drugoplasiranom jedan bod i 2.120 dolara”, rekao je Marković.

On je naveo da su danas završeni kvalifikacioni mečevi u kojima su učestvovala 32 takmičara, od kojih četiri najbolja prolaze u glavnu grupu od 32 takmičara.

Mečevi glavnog turnira počeli su već danas, za subotu, 18. maj, predviđeno je finale dublova, a za nedjelju, 19. maj, finale u singlu.

Nosilac glavne grupe je Igor Sisling iz Holandije, kao 424. igrač svijeta.

Marković je naveo da je zadovoljan odzivom na turnir jer osim takmičara iz zemalja regiona učestvuju i teniseri iz Rusije, Japana, Argentine, SAD, Perua, Brazila.

Dobojski ITF fjučers je na listi manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a u Doboju je, osim rukometnog TV turnira šampiona, jedna od najznačajnijih manifestacija u toku godine.

Francuski teniser Manuel Žinar pobijedio je na 12. ITF fjučers turniru “Doboj open 2018”.

Generalni sponzor turnira je Vlada Republike Srpske, a pokrovitelj grad Doboj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana