"Sutjeska" i "Vlasenica" ne zaboravljaju tragično nastradalog golmana

Srna
Foto: srna

FOČA - Fudbaleri klubova "Sutjeska" i "Vlasenica" odigrali prijateljsku utakmicu u Foči u čast sjajnog glomana Milivoja Mišu Savića koji je tragično nastradao 2007. godine.

Iako je i ove godine izostao Memorijalni turnir u fudbalu "Milivoje Mišo Savić" u Vlasenici, dva kluba ne dozvoljavaju da izblijedi sjećanje na ovog sportistu.

Milivoje Savić je rođen 1987. godine u Sarajevu, a fudbalsku karijeru je počeo u "Vlasenici", gdje je u ratu izbjegao sa svojom porodicom.

U "Sutjesku" je došao 2006. godine i za godinu dana ostavio neizbrisiv trag.

Vječito nasmijani momak koji je plijenio svojom pojavom i sjajnim odbranama ulivao samopouzdanje svojim saigračima, sa fočanskim plavo-bijelima je 2007. godine izborio plasman u Prvu ligu Republike Srpske i bio je jedan od najzaslužnijih za taj istorijski uspjeh.

Iste te godine, tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći u Foči.

Preminuo je 19. septembra 2007. godine u Bolnici u Podgorici, četiri dana nakon saobraćajne nesreće.

Fudbalski klubovi "Sutjeska" i "Vlasenica" čuvaju uspomenu na talentovanog golmana, koji je bio tek napunio 20 godina i kojem je predviđana odlična karijera.

U prijateljskom odmjeravanju snaga, fočanski prvoligaš savladao je drugoligaša iz Vlasenice sa 3:1.

Dva gola za "Sutjesku" postigao je Dejan Rašević, a jedan Dejan Mojović, dok je za "Vlasenicu" strijelac bio Dalibor Krezović, koji je sa pokojnim Savićem igrao za oba ova kluba.

Delegacije "Sutjeske" i "Vlasenice", zajedno sa roditeljima i prijateljima Milivoja Savića, prije utakmice prislužile su svijeće i položile cvijeće na mjestu nesreće.

Na zajedničkom ručku nakon utakmice i druženju igrača i članova dva kluba, predstavnici "Vlasenice" najavili su da će memorijal obnoviti naredne godine ukoliko to prilike budu dozvoljavale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana