Stvaranje prilika najveća boljka Borca

Darko Pašagić
Stvaranje prilika najveća boljka Borca

Banjaluka - Iako su prije susreta u redovima Borca očekivali pobjedu protiv Mladosti, izabranici Branislava Krunića do nje nisu došli, a prema riječima stratega Banjalučana, njegova ekipa mogla je da ostane i bez boda.

Opet su se “crveno-plavi” poprilično mučili u fazi napada, teško su dolazili do izglednih prilika, a i one koje su stvorene olako su prokockane.

- Kontrolisali smo igru većim dijelom meča, ali jednostavno još jednom se pokazalo da veoma teško dolazimo do pravih prilika. Nemamo igrače koji mogu da se probiju naprijed i naprave višak u fazi napada, a uklapanje novajlija u ekipu ide teže od očekivanog - naglasio je Krunić.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Borac je postigao četiri gola, tri Stojan Vranješ i jedan Saša Kajkut. Zanimljivo je naglasiti da je Vranješ sve golove postigao poslije prekida, a Kajkut nakon velike greške odbrane Radnika.

- Igrači koje smo doveli u ljetnjem prelaznom roku nisu profil fudbalera koji može da riješi utakmicu, ali je bilo teško dovesti još kvalitetnije, jer smo ekipa koja je u elitu došla iz nižeg ranga. Sada nam ne preostaje ništa drugo nego da iz ove ekipe izvučemo maksimum, a onda na zimskoj pauzi vidimo šta se može još popraviti. Ipak, očekujem da u narednim kolima realizacija bude bar malo bolja - nastavio je Krunić.

Više od 4.000 gledalaca na Gradskom stadionu nije imalo priliku da vidi golove, ali su gosti iz Doboj Kaknja već na startu u trećem minutu pokazali da nisu došli da se brane. Mario Crnički je sa ivice kaznenog prostora pogodio stativu. Borac je u nastavku imao više od igre, ali su se prilike teško stvarale, zato ne treba ni da čudi verbalni konflikt u finišu prvog dijela kapitena “crveno-plavih” Stojana Vranješa i povratnika na Gradski stadion Aleksandra Subića. Iskusni Vranješ je oštro prigovorio mlađem saigraču zbog sebičnosti, jer umjesto da loptu doda, on je gotovo iz mrtvog ugla pokušao da savlada protivničkog golmana, ali nije uspio. Međutim, burna rasprava dvojice saigrača brzo se smirila.

- Ovakve situacije su sastavni dio igre i sve je brzo riješeno. Jednostavno, u nekom trenutku igrač precijeni svoje mogućnosti i ne uspije da riješi situaciju onako kako je zamislio, a imao je mnogo boljih rješenja - naglasio je šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić.

Meč iz lože Gradskog stadiona gledao je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, koji je bio specijalni gost čelnika Borca.

Pehar

Prije početka susreta Borac - Mladost potpredsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Milorad O. Lale Banjalučanima je uručio pehar za osvojeno prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske u sezoni 2018/19. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana