Strijelci iz Teslića najbolji na prvenstvu Srpske za pionire

Srna
Strijelci iz Teslića najbolji na prvenstvu Srpske za pionire

Sokolac - Streljački klub /SK/ “Geofon” iz Teslića ekipni je pobjednik u muškoj i u ženskoj konkurenciji na Prvenstvu Republike Srpske u streljaštvu za pionirske kategorije, koje je održano danas na Sokocu.

U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili Slavica Petrović i Saša Dragušin, članovi “Geofona”.

Trener u Streljačkom klubu “Geofon” iz Teslića Neven Rašić rekao je Srni da su današnji dobri rezultati mladih strijelaca iz Teslića plod vrijednog rada.

Rašić, koji je i generalni sekretar Streljačkog saveza Republike Srpske, ocijenio je da su na ovom prvenstvu postignuti dobri rezultati, što će biti veliki podstrek za omasovljavanje klubova u Srpskoj.

On je podsjetio da je Streljački klub “Geofon” u Tesliću osnovan 1949. godine i jedan je od najtrofejnijih sportskih klubova u BiH.

“Imamo evropske i balkanske prvake, uz angažovana tri, četiri trenera i stotinjak polaznika streljačke škole”, istakao je Rašić.

Predsjednik Streljačkog saveza Republike Srpske Ljubiša Borovčanin rekao je Srni da je Upravni odbor Saveza na današnjoj sjednici na Sokocu razgovarano o tome kako pomoći lokalnim streljačikim klubovima širom Srpske.

“Ocijenili smo da, i pored vrlo teških uslova, određeni broj klubova radi dobro, daju rezultate na nivou BiH i na međunarodnom planu i treba im pomoć svih u zajednici”, rekao je Borovčanin.

On je naglasio da su Streljački savez i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Srpske, napravili zajednički program za omasovljenje streljačkog sporta kroz takmičenje i druge vidove aktivnosti kako bi se stvorili bolji uslovi za rad lokalnih klubova.

Na ovom takmičenju učestovali su klubovi “Geofon” iz Teslića, “Leotar” iz Trebinja, “Mladost” iz Gacka, “Rudar S” iz Ugljevika, “Panteri” iz Bijeljine i domaćin sokolački “Glasinac”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana