Štoper Borca Dejan Uzelac prezadovoljan izdanjem protiv Olimpika: Igra koja ohrabruje

Dejan Marić
Štoper Borca Dejan Uzelac prezadovoljan izdanjem protiv Olimpika: Igra koja ohrabruje

BANjALUKA - Štoper Borca Dejan Uzelac smatra da je dominantno izdanje protiv Olimpika jasan dokaz da su Banjalučani na pravom putu i da s pravom imaju najviše ambicije na dva fronta.

“Crveno-plavi” su u meču 25. kola m:tel Premijer lige potpuno razbili “vukove” (3:0), pruživši jednu od najzrelijih partija ove sezone. Može se raspravljati o tome koliki je kvalitet rivala, međutim, ono što ohrabruje je činjenica da su učenici Marka Maksimovića svih 90 minuta znali šta žele i kako da dođu do cilja.

Na vrijeme su poveli, potom i u pravom trenutku duplirali prednost, da bi tačku na i stavio upravo Uzelac, prvencem u klubu, čiji član je postao prije nešto više od dva mjeseca.

Pri tom je Olimpik bio potpuno bezopasan, Borac je zatvorio sve prilaze svom golu i tako trasirao put do 15. ligaškog trijumfa kojim se izdvojio na “koti dva”.

Uzelac ima razloga za zadovoljstvo. Njegov tim je upisao nova tri boda, sa saigračima iz defanzivne linije je sačuvao mrežu netaknutu, a stigao je i da “poentirao” na drugoj strani terena.

- Teško da može bolje od ovoga. Generalno smo odigrali dobro kao ekipa, iako nije bilo lako, pošto smo energetski bili istrošeni. U sredu smo igrali kup i to se donekle osetilo. Ipak, na kraju se sve dobro završilo, sa tri boda u našem džepu - izjavio je Uzelac za “Glas Srpske”.

Naš sagovornik je dodao da on i saigrači sa punim jedrima ulaze u završnicu kampanje u kojoj su ciljevi najviši.

- Ovakve utakmice i lagane pobede uvek ohrabruju i daju nam samopouzdanje pred završne bitke na dva fronta. Na terenu smo delovali kao ekipa, timski duh je primetan, ispoštovali smo sve zacrtano pred meč i, kada je tako, rezultat ne može da izostane - pojasnio je stameni štoper.

Borac se novom “trojkom” osamostalio na drugoj poziciji sa pet bodova manje od Sarajeva, koje je sinoć gostovalo kod Veleža. S druge strane “crveno-plavi” su stigli do polufinala Kupa BiH u kojem su u prvom meču savladali Klis sa 4:1.

- Blizu smo finala, a cilj nam je da osvojimo trofej u Kupu. Naravno, nećemo se predati ni u prvenstvu. Ići ćemo korak po korak, od utakmice do utakmice - dodao je Uzelac.

Nekadašnji adut Banata, Proletera, Drine, Željezničara, Olimpika, Metalca i Slobode brzo se uklopio na Gradskom stadionu.

- Trudim se uvek da dajem maksimum, na svakom meču, protiv svakog rivala. Zadovoljan sam, svlačionica me prihvatila na najbolji mogući način, tako da je sve dobro. Srećan sam i zbog prvenca, mada je meni je manje bitno ko postiže pogotke sve dok Borac pobjeđuje - zaključio je Uzelac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana