Stojan Vranješ, najbolji igrač i strijelac Borca: U Banjaluci smo favoriti protiv svih

Siniša Kotaraš
Stojan Vranješ, najbolji igrač i strijelac Borca: U Banjaluci smo favoriti protiv svih

Banjaluka - Kapiten i jedan od najiskusnijih fudbalera Borca Stojan Vranješ pokazao je zalaganjem i ponašanjem na terenu kako se bori za boje svog kluba, a sa tri postignuta pogotka u četiri utakmice najzaslužniji je za sedam osvojenih bodova.

U razgovoru za “Glas Srpske” ipak je istakao da mu nije najvažnije da trese protivničke mreže.

- Volio bih da i svi ostali postižu golove, ali kada je već tako, onda neka potraje. Samo da nastavimo sa dobrim igrama i sakupljanjem bodova. Najvažnije mi je da sam zdrav jer kada sam potpuno spreman, onda i sve ostalo ide svojim tokom. Jednostavno, golove ne možeš da planiraš i da očekuješ da ćeš ih postizati kada ti hoćeš, njih ili ima ili nema - kategoričan je Vranješ.

Banjalučani su u prva četiri kola postigli isto toliko golova, te osvojili sedam bodova. Ipak, kapiten Borca kaže da je moglo i bolje.

- Što se tiče golova, nadam se da će nakon Saše Kajkuta i ostali doći na red da obraduju navijače. Dao sam ih ove sezone tri i svaki mi je podjednako drag i vrijedan. Jedino što mi je ostala žal za onom stativom u Tuzli. A kada su bodovi u pitanju, očekivao sam možda i više. Ali, dobro je, ne možemo da se žalimo. Ako smo već nešto i izgubili, nadoknadićemo to u narednim utakmicama. U svakom slučaju, imali smo dobar start, možda da smo još donijeli bar bod iz Tuzle - objasnio je Vranješ.

Prvu gostujuću pobjedu u novom prvenstvu Borac je ostvario u Bijeljini, ali nema vremena za pretjerano slavlje jer u Banjaluku stiže veoma neugodan rival Mladost.

- Drago mi je zbog pobjede i gola, ali mi nije prvi put da se radujem u Bijeljini. Još prije 12 godina sam sa Borcem slavio istim rezultatom (2:1), a sjećam se da je drugi pogodak postigao Dragan Benić. Što se tiče Mladosti, čuo sam da su nam, navodno, nezgodan rival, ali ja u Banjaluci ne priznajem ništa. Ne samo Mladost, već ni ostale rivale, jer je Borac na svom terenu uvijek favorit i mora da ide na pobjedu. Pogotovo što imamo sjajnu atmosferu u svlačionici i tim koji može mnogo. Uz to, i situacija u klubu je super i mi na tome zasnivamo svoj optimizam - istakao je Vranješ.

Kapiten Borca posebno je oduševljen atmosferom koju na tribinama prave oni najvjerniji navijači, popularni “lešinari”.

- Predivno je vidjeti četiri ili pet hiljada navijača, i uvijek je lijepo kad se igra pred punim tribinama. Drago mi je što su “lešinari” ponovo tu, u velikom broju, a posebno, ne samo meni, već i cijeloj ekipi znači njihova podrška na gostovanjima. Zato i trčim prvo njima kada postignem pogodak, što mi je ostalo još iz vremena kada sam prvi put igrao u Borcu - rekao je Vranješ.

Govoreći o ambicijama u ovoj sezoni, Vranješ je kazao da se one znaju već odavno.

- Cilj nam je da budemo pri vrhu, a šta to tačno znači, to ćemo da vidimo. Najvažnije je da se klub do kraja stabilizuje i bez euforije nastavi sa dobrim partijama i rezultatima. Ako uspijemo dohvatiti Evropu, dobro, ako ne, eto nas naredne godine - zaključio je kapiten Banjalučana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana