Stojan Malbašić, novi predsjednik Borca: Vrhunac mog rada

D. P.
Stojan Malbašić, novi predsjednik Borca: Vrhunac mog rada

BANjALUKA - Stojan Malbašić i zvanično je večeras preuzeo funkciju predsjednika Borca od Vice Zeljkovića, koji se povukao zbog obaveza na mjestu prvog čovjeka Fudbalskog saveza Republike Srpske i budućeg predsjednika FS BiH.

Malbašić je u Borcu od 1974. godine, kada je kao pionir došao u klub u kome je proveo čitavu igračku karijeru, dugo bio i kapiten, a potom je obavljao brojne funkcije. Bio je šef stručnog štaba, pomoćni trener, direktor kluba, sekretar stručnog štaba.. Ipak, sada ga čeka ono sa čime se do sada nije susretao, a što će mu biti velika čast.

- Ovo je vrhunac mog dugogodišnjeg rada. Drago mi je što je prepoznat moj rad i trud i ovo je za neme velika čast i obaveza. Hvala svima, a najviše dosadašnjem predsjedniku, koji je omogućio za svog mandata da klub funkcioniše onako kako i zaslužuje. Napravio je velike stvari za Borac, gotovo "nulirao" sve dugove, koji su bili ogromni i sada bez problema možemo da planiramo budućnost - naglasio je Malbašić u prvom obraćanju medijima.

Svjestan je da ga očekuje težak zadatak.

- Obaveza je Borca da svake godine bude u vrhu lige BiH i da svake godine bude među ekipama koje će izboriti plasman na međunarodnu scenu. Siguran sam da ćemo to i uspjeti da ostvarimo - dodao je Malbašić.

Nekoliko časova prije odlaska sa funkcije sada već bivši predsjednik Zeljković i Goran Zakarić dogovorili su produžetak saradnje. Zakarić, koji je na prvenstvenoj premijeri protiv Mladosti postigao dva gola imao je ugovor do januara, ali će saradnja biti nastavljena i poslije toga. 

U narednim danima očekuje se da se precizira rok trajanja ugovora, ali se očekuje da to bude na dvije godine. Banjalučani već sutra dočekuju Slobodu u drugom kolu m:tel Premijer lige, a trener Vlado Jagodić i svi fudbaleri vjeruju da im nova pobjeda neće izmaći.

 
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana