Stefan Glogovac, novi centar banjalučkog Borca: Šćekić i Knežević prevagnuli da dođem

Milan Zubović
Stefan Glogovac, novi centar banjalučkog Borca: Šćekić i Knežević prevagnuli da dođem

BANjALUKA - Veliko pojačanje pod košem Borac je dobio u vidu Stefana Glogovca.

Centar iz Trebinja dogovorio se o saradnji sa Banjalučanima koji se nakon sedam godina vraćaju u Ligu BiH, a u izboru sredine presudile su dvije osobe, trener Marko Šćekić i budući saigrač Draško Knežević.

- Znam da je Šćekić bio dobar igrač i sjećam se njegovih partija, a kada je kontaktirao sa mnom, osjetio sam dobre namjere da sa ekipom može napraviti nešto pozitivno. Istina, nisam prihvatio na prvu jer sam imao ponude nekoliko klubova iz Druge ABA lige, ali je prevagnulo to što vjerujem da se košarka vraća u Banjaluku pa sam brzo prelomio. Uz to, čuo sam se sa Draškom, kojeg poznajem mnogo godina, i kada mi je rekao da ima ponudu te da želi da potpiše ugovor, zajedno smo odlučili da dođemo u Borac - izjavio je Glogovac.

Pomenuta dvojica u različitim periodima nosila su dres Igokee, dok je Glogovac bio saigrač sa takođe novopridošlim Aljošom Jankovićem, a odlično poznaje i ostatak tima jer je protiv dosta igrača već igrao.

- Gledajući pojačanja koja su stigla, ekipa na početku priprema izgleda odlično. Iako smo još mladi, imamo dosta iskustva da ozbiljno shvatimo šta se od nas traži i da napravimo dobar rezultat. Ekipa na prvu djeluje supertalentovano, Knežević je bio jedan od najboljih igrača Sutjeske u Drugoj ABA ligi, tu je Božo Đumić koji je bio član Partizana i ima mnogo iskustva, kao i  momci mlađi od mene koji čekaju pravu priliku u seniorskoj konkurenciji da se pokažu u pravom svjetlu - kazao je Glogovac.

Rođen je 1994. godine u Trebinju i početak karijere vezan je za Spars, da bi jednu sezonu odigrao u Megi, potom bio član Igokee, zatim ponovo Sparsa, a prošlu sezonu proveo je u Zrinjskom iz Mostara. Kada su u pitanju ambicije, želi da broji samo pobjede.

- Sa igračke strane želimo da se što bolje spremimo za iskušenja u Ligi BiH te ostvarimo plasman u vrhu tabele, odnosno izborimo Ligu šest. Uprava kluba nije nam rekla šta očekuje od nas, ali to već sami pretpostavljamo, tako da je sigurno da ćemo dati sve od sebe da budemo prijatno iznenađenje u povratničkoj sezoni - dodao je Glogovac koji je sa Igokeom bio šampion BiH 2017, a godinu kasnije osvojio je Kup.

Janković i zvanično

Aljoša Janković zvanično je postao član Borca. Rođen 1999. godine u Kotoru, visok je dva metra i igra na poziciji pleja i beka. Sa kadetskom reprezentacijom BiH osvojio je zlato na EP 2015. zajedno sa Džananom Musom, Sanijem Čamparom i Njegošem Sikirašem, a nastupao je i na U17 šampionatu svijeta u Saragosi. Bio je član juniorskog i seniorskog tima Igokee, a sa juniorima je stigao do trećeg mjesta na završnom turniru ABA lige u Laktašima. Posljednju sezonu proveo je u Tamišu iz Pančeva igrajući KLS, gdje je na 22 utakmice prosječno bilježio šest poena uz 3,4 skoka tokom 15 minuta po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana