Starčević debi ukrasio pobjedom

Agencije
Starčević debi ukrasio pobjedom

BANjALUKA - Utakmicama četvrtfinala Kupa spuštena je zavjesa na jesenju polusezonu na fudbalskim terenima Republike Srpske.

Prema očekivanjima, plasman u polufinale izborili su favoriti, premijerligaši Radnik i Zvijezda 09, lider prvoligaškog karavana Krupa dok je malo iznenađenje priredio drugoligaš sa istoka Velež iz Nevesinja.

Sa novim šefom stručnog štaba Slobodanom Starčevićem Bijeljinci su savladali Rudar Prijedor rezultatom 2:0, u meču koji je, uprkos jakoj kiši i veoma teškom terenu, obilovao dobrim akcijama i lijepim potezima.

Radnik je do trijumfa stigao u drugom poluvremenu kada su Mahir Karić i Vladimir Bradonjić pogodili mrežu domaćina.

- Bilo nam je zaista teško u prvom poluvremenu, Rudar je odlično ušao u utakmicu i bez većih problema sprečavao sve naše akcije kojih na terenu punom vode i nismo imali baš mnogo. U nastavku se vrijeme proljepšljalo pa smo uspjeli da realizujemo dvije prilike i zabilježimo trijumf kojem smo se svi nadali. Čekamo žrijeb polufinala, a naša želja je da izborimo samu završnicu i pokušamo po peti uzastopni put da podignemo trofej osvajača Kupa RS - istakao je Starčević poslije uspješnog debija na klupi novog tima.

Radnik je sedam puta osvajao Kup, a u posljednja dva finala bio je bolji od Krupe trenutnog lidera šampionata Republike Srpske. Nakon pobjede sa 3:0 nad Slavenom iz Živinica u taboru ekipe iz kanjona Vrbasa nadaju se da bi mogli po treći put zaredom odmjeriti snage sa Radnikom te da im se revanširaju za prethodne poraze.

- Ostvarili smo ono što smo planirali i želimo da u Kupu dođemo do samog kraja. Za nas je ovo takmičenje veoma važno i želja nam je da pobednički pehar napokon dođe u naše vitrine. Nadamo se da bismo se u finalu mogli ponovo sastati sa Radnikom pa da vidimo mogu li da nas pobediti tri puta za redom - kazao je trener Krupe Zoran Marić čiji tim je sa dva gola Nikole Dujakovića i jednim Lazara Nikolića izborio plasman u polufinale.

U preostale dvije utakmice, Zvijezda 09 je u komšijskom derbiju sa Drinom u Zvorniku slavila sa 2:0, golovima Ognjena Đelmića i Stefana Rakića, dok je drugoligaš, Velež iz Nevesinja, sa minimalnih 1:0, golom Srđana Draškovića bio bolji od prvoligaša Tekstilca. Polufinale će biti igrano na dvije utakmice koje su na rasporedu proljeća naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana